Σελίδες

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Thailand...αίσιο τέλος στην πρώτη πράξη του δράματος...σε κρίσιμη κατάσταση το ένα...

2018 07 08T121849Z 1452551169 RC119A871540 RTRMADP 3 THAILAND ACCIDENT CAVE
Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση της διάσωσης των πρώτων παιδιών από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης. Όπως ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Ταϊλανδός επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, τα παιδιά που έχουν διασωθεί είναι τέσσερα κι όχι έξι, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας των παιδιών δεν εμπνέει ανησυχία.
Ασθενοφόρο που μεταφέρει ένα από τα παιδιάμ, φτάνει στο νοσοκομείο -Φωτογραφία:  EPA/RUNGROJ YONGRIT
Ασθενοφόρο που μεταφέρει ένα από τα παιδιάμ, φτάνει στο νοσοκομείο -Φωτογραφία: EPA/RUNGROJ YONGRIT
...καί όμως...σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένα από τα 4 διασωθέντα παιδιά είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
http://www.iefimerida.gr/news/429232/tailacampaign=os_notification

Ωστόσο, οι γιατροί στο αυτοσχέδιο ιατρείο που έχει στηθεί στο σημείο, αξιολογούν τη σωματική και πνευματική κατάσταση των πρώτων διασωθέντων, ώστε να αποφασίσουν την κατά προτεραιότητα αερομεταφορά τους στο νοσοκομείο Chiang Rai. 
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η διαδικασία επισπεύτηκε κατά τουλάχιστον δύο ώρες από τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, καθώς λόγω της πτώσης της στάθμης του νερού, πολλά σημεία του σπηλαίου ήταν ευκολότερα προσπελάσιμα.
Ασθενοφόρα, ένα για κάθε ένα από τα 13 άτομα που αναμένονται από το σπήλαιο, περιμένουν έξω από το σημείο εξόδου ενώ με αεροδιακομιδή μεταφέρονται στο νοσοκομείο, περίπου 80 χιλιόμετρα από το σημείο διάσωσης.Σταματά προσωρινά, για περίπου 10-20 ώρες, η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο δίκτυο σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, προκειμένου οι διασώστες να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση του σχεδίου.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τέσσερα είναι τα παιδιά που έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί και μεταφερθεί -σε καλή κατάσταση- σε νοσοκομείο. Νωρίτερα, πληροφορίες διεθνών πρακτορείων -οι οποίες τελικώς δεν επιβεβαιώθηκαν- ανέφεραν πως τα παιδιά που είχαν διασωθεί έφταναν τα έξι. Πλέον, στο σπήλαιο παραμένουν οκτώ παιδιά, καθώς και ο προπονητής τους.
Οι ομάδες διάσωσης αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επικίνδυνη αυτή αποστολή υπό τον φόβο ανόδου της στάθμης των υδάτων. Σύμφωνα με το BBC, οι διασώστες απεγκλώβισαν πρώτα τα πιο αδύναμα παιδιά. Κατά τις τοπικές αρχές, στην επόμενη φάση της επιχείρησης θα συμμετάσχουν 90 δύτες (50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί).
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η κρίσιμη επιχείρηση θα διαρκέσει δύο με τρεις ημέρες, αν και μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει γρηγορότερα του αναμενομένου. Η διαδρομή περιλαμβάνει δύσκολα υποβρύχια περάσματα.
Οι διασώστες είχαν καταφέρει να περάσουν σωλήνα μήκους πολλών χιλιομέτρων για να διοχετεύσουν οξυγόνο στο σπήλαιο όπου έχει καταφύγει η ομάδα και το επίπεδο του οξυγόνου έχει σταθεροποιηθεί μέσα σ' αυτό. Όμως οι βροχές που αναμένονται προσεχώς θα μπορούσαν να περιορίσουν το μη πλημμυρισμένο τμήμα του σπηλαίου στο οποίο έχουν καταφύγει τα παιδιά.
με πληροφορίες  
- Naftemporiki.gr - από Reuters, ΑΜΠΕ 
https://www.naftemporiki.gr/story/1369248/tailandi-apegklobistei 
https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/137875/prosexos-i-deyteri-fasi-tis-diasosis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου