Σελίδες

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ζυμαρικά με πέστο φέτας, ελιές και ρίγανη


Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας (1 πακέτο)
Για το πέστο
- 200 γρ. φέτα, κομματιασμένη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια

- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
τα φυλλαράκια από 1/2 μάτσο μαϊντανού, χοντροκομμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
- 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
- 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (μαυροσούσαμο)
προαιρετικά πράσινο ή μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
*Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα σουρώνουμε, φροντίζοντας, όμως, να κρατήσουμε 1/2 - 2/3 φλιτζ. τσαγιού από το νερό. 

*Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς). 
*Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι το μαϊντανό και τη ρίγανη με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
*Προσθέτουμε τις ελιές και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν. (Προσθέτουμε και 
τη φέτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί κι αυτή και στο τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά όσο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια χρειάζεται για να 
γίνει το μείγμα μια παχύρρευστη σάλτσα. 
*Την ανακατεύουμε με τα ζεστά μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως. 
**Τρίβουμε άφθονο μαύρο ή πράσινο πιπέρι πάνω από κάθε μερίδα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι (ή τα 2 λογιών σουσάμια).
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83B7

Σχετική εικόνα
*Στο ποτήρι μας μια δροσερή Μαντινεία 
με υψηλή οξύτητα.
Σχετική εικόνα
...οι δύο τελευταίες φωτό από i-rena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου