Σελίδες

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

...Spa κάτω από το Βόρειο Σέλας


Η μοναδική αρκτική φαντασίωση θα γίνει πραγματικότητα με το νέο πλωτό 
Arctic Bath Hotel and Spa που θα ανοίξει σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα 
το φθινόπωρο του 2018 στον Αρκτικό Κύκλο.
Το Arctic Bath Hotel and Spa, που σχεδιάσαν οι αρχιτέκτονες Bertil Harström και Johan Kauppi βρίσκεται στον ποταμό Lule, στο χωριό Harads της Σουηδικής Λαπωνίας.
Στα παγωμένα νερά του ποταμού, θα επιπλέει το καλοκαίρι. Στην παγωμένη επιφάνειά του, θα ακουμπά το χειμώνα. Στην περίμετρο του στρογγυλού σχήματός του, κορμοί δέντρων τοποθετημένοι χιαστί, ακανόνιστα χιαστί (άλλωστε στα νερά του Λούλε έριχναν οι υλοτόμοι της περιοχής τους κορμούς για να τους ταξιδέψει το ρεύμα πιο κάτω, στα πριονιστήρια).
Το Arctic Bath Hotel θα μπορεί να φιλοξενεί συνολικά 12 επισκέπτες στα έξι δωμάτιά του, μεγέθους 25 τμ, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με τζάκι και διακοσμημένα με το γνωστό μινιμαλιστικό σουηδικό ύφος. Στο κεντρικό κυκλικό κτήριο οι αρχιτέκτονες έχουν προβλέψει τη δημιουργία μιας ανοιχτής πισίνας (με σταθερή θερμοκρασία νερού στους 4 βαθμούς Κελσίου), 4 σάουνες και ειδικό χώρο για σπα. Το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες του την καλύτερη δυνατή θέα στον έναστρο αρκτικό ουρανό και κυρίως στο θεαματικό Βόρειο Σέλας.

                                    
Πέραν του εντυπωσιακού σχεδιασμού του, το resort κατασκευάστηκε με τα υψηλότερα δυνατά περιβαλλοντικά πρότυπα, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και με ελάχιστο έως και μηδενικό αποτύπωμα στο εκεί φυσικό περιβάλλον.
Το Βόρειο Σέλας μέσα από 8 μέρη του πλανήτη! (pics)

ΠΗΓΗ... http://www.mustonline.gr/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=42527

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου