Πολλαπλοί είναι οι κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών λόγω της έκθεσης
σε ορισμένα πρόσθετα τροφίμων και χημικές ουσίες που υπάρχουν σε υλικά συσκευασίας,
σύμφωνα με νέα έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP).
«Ως παιδίατροι, εκφράζουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με το σημαντικό ερευνητικό κενό που υπάρχει σχετικά με την επίδραση πολλών χημικών στην
σε ορισμένα πρόσθετα τροφίμων και χημικές ουσίες που υπάρχουν σε υλικά συσκευασίας,
σύμφωνα με νέα έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP).
«Ως παιδίατροι, εκφράζουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με το σημαντικό ερευνητικό κενό που υπάρχει σχετικά με την επίδραση πολλών χημικών στην
υγεία των βρεφών και των μικρών παιδιών» αναφέρει ο επικεφαλής συντάκτης της έκθεσης, Δρ Λεονάρντο Τρασάντε, μέλος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Υγείας της AAP https://www.aap.org/en-us/Children.aspx
Στόχος της νέας έκθεσης είναι να ενθαρρύνει τον περιορισμό της χρήσης επιβλαβών ουσιών στη βιομηχανία των τροφίμων. Μέχρι τότε, ο Δρ Τρασάντε συνιστά στους γονείς να αποφεύγουν να δίνουν στα παιδιά τους τροφές σε κονσέρβες, να μη βάζουν πλαστικά δοχεία στον φούρνο μικροκυμάτων και να δίνουν στα παιδιά περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά αντί για επεξεργασμένα τρόφιμα...
[...]
http://pediatrics.aappublications.org/peds.2018-1408
[...]
http://pediatrics.aappublications.org/peds.2018-1408
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου