Σελίδες

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τράπεζα Τροφίμων – Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας





Η ελληνική «Τράπεζα τροφίμων- Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας» 
ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου. 
Η πρώτη Τράπεζα Τροφίμων ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα των Η.Π.Α. το 1967 και η ιδέα επεκτάθηκε στην Αμερική και την Ευρώπη. 
Σήμερα λειτουργούν 247 τράπεζες τροφίμων σε 21 ευρωπαϊκές χώρες και ανήκουν στην «Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων (FEBA)».
Είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) και έχει ως αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Τα προϊόντα που διοχετεύει στους συνεργαζόμενους με αυτή φορείς προέρχονται από βιομηχανίες. Πρόκειται για προϊόντα που, ενώ είναι κατάλληλα για κατανάλωση, δεν είναι εμπορεύσιμα είτε λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξης είτε λόγω λάθους ή αλλαγής στη σύνθεση ή τη συσκευασία. Η Τράπεζα Τροφίμων παραλαμβάνει αυτά τα προϊόντα και τα προωθεί σε ιδρύματα που έχουν περιορισμένους πόρους καθώς και σε συσσίτια απόρων.
Η Τράπεζα Τροφίμων συνεργάζεται με το Κοινωφελές  Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση  για επιμέρους δράσεις επισιτιστικής βοήθειας που αποτελούν βασικό πυλώνα του έκτακτου προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «Είναι Καθήκον Μας»
Υλοποιούνται με τη σύμπραξη κοινωφελών ιδρυμάτων, Ιερών Μητροπόλεων και Ενοριών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θεσμικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης.
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση 
συνεργάζεται με την Τράπεζα Τροφίμων 
για την υλοποίηση των προγραμμάτων 
επισιτιστικής βοήθειας, 
που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2012.


Περισσότερες πληροφορίες για 
την «Τράπεζα τροφίμων- Ίδρυμα 
για την Καταπολέμηση της Πείνα:http://www.traptrof.gr/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου