Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Φοκάτσα με αγκινάρες, αντσούγιες και σκόρδο

Φοκάτσα με αγκινάρες, αντσούγιες και σκόρδο

Υλικά

-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-6 αγκινάρες κονσέρβας κομμένες στα δύο
-2 κλωναράκια δεντρολίβανο

-8 φιλέτα αντσούγιας....

-1 κουτ. γλυκού αλάτι
-100 ml νερό χλιαρό
-50 ml ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
- Zυμώνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το νερό 
έως ότου πετύχουμε μια ζύμη ελαστική. 
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο αλεύρι στη ζύμη και την αφήνουμε 
να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 20 λεπτά. 
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175οC. 
- Aνοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, κάνουμε με τα δάχτυλά μας μικρές 
λακκούβες και ψήνουμε για 10 λεπτά. 
- Tο βγάζουμε από τον φούρνο, αραδιάζουμε επάνω τα υπόλοιπα υλικά 
και το ξαναψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.
Tip: Tο εύκολο αυτό ορεκτικό βασίζεται στο ψωμί των Iταλών. 
Mπορεί να γίνει με όποιο υλικό επιθυμείτε και υπάρχει 
στο ντουλάπι σας, αρκεί να διαθέτετε φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου