συστατικά :
- Μισό κιλό κιμάς
- Λίγο λάδι
- 1κρεμμύδι ψιλ / νο...
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μισή κούπα κρασί ή λίγη σόγια σος
- 1 φακελάκι μπαχαρικό τσίλι μίγμα καρυκευμάτων
- 1 κουτί κομμένη ντομάτα ή 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
οδηγίες :
- Σοτάρω σε δυνατή φωτιά στο ζεστό λάδι τον κιμά
με το κρεμμύδι και το σκόρδο
με το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Σπάω τον κιμά με την κουτάλα ή το πιρούνι και τον αφήνω
να καβουρντιστεί καλά
να καβουρντιστεί καλά
- Προσθέτω το καρύκευμαμείγματσίλι,
ανακατεύω και σβήνω με το κρασί
ανακατεύω και σβήνω με το κρασί
- Προσθέτω την ντομάτα ή τον πελτέ με τη ζάχαρη
και συνεχίζω το βράσιμο της σάλτσας σε δυνατή φωτιά,
μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει σπυρωτός ο κιμάς
και συνεχίζω το βράσιμο της σάλτσας σε δυνατή φωτιά,
μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει σπυρωτός ο κιμάς
- Προσθέτω αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί.
- Σερβίρω με τάκος αφού βάλω στη βάση πράσινη σαλάτα,
πάνω τον πικάντικο κιμά και στην κορυφή ντομάτα φρέσκια σε κυβάκια,
καθώς και πικάντικη κόκκινη σάλτσα τσίλι και τυρί.
πάνω τον πικάντικο κιμά και στην κορυφή ντομάτα φρέσκια σε κυβάκια,
καθώς και πικάντικη κόκκινη σάλτσα τσίλι και τυρί.
- Ένας άλλος τρόπος σερβιρίσματος είναι να βάλουμε σε ένα πιάτο nachos
- Πάνω τον πικάντικο κιμά και τέλος τριμμένο τυρί που μπορούμε
να το λιώσουμε στο γκριλ.
- Στο πλάι σε μπολάκια να βάλουμε πικάντικη κόκκινη σάλτσα τσίλι,
σορ κρημ και σάλτσα γουακαμόλε.
- Πάνω τον πικάντικο κιμά και τέλος τριμμένο τυρί που μπορούμε
να το λιώσουμε στο γκριλ.
- Στο πλάι σε μπολάκια να βάλουμε πικάντικη κόκκινη σάλτσα τσίλι,
σορ κρημ και σάλτσα γουακαμόλε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου