Υλικά συνταγής
- 600 ml κρέμα γάλακτος [*]
- 400 γρ. Nutella ή Μερέντα
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου
22 – 24 εκ.
[ανάλογα πόσο λεπτό θέλετε το παγωτό σας] ή ένα αντίστοιχο
κοινό ταψί
και το καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη.
Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
Εν τω μεταξύ ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος
και τη νουτέλα
ή μερέντα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι
να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο κρεμώδες μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το ανακινείτε να ισιώσει η επιφάνεια
και το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως.
Ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Προαιρετικά πασπαλίστε το με τριμμένα μπισκότα ή ινδοκάρυδο
ή σιρόπι σοκολάτας
ή καραμέλας ή γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας ή αφήστε το σκέτο
ως έχει και απολαύστε το.
[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρη με 36% λιπαρά
για πλούσια υφή και γεύση ή και light με λίγα λιπαρά για πιο ελαφριά γεύση.
stroumfaki.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου