Σελίδες

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

...στα γρήγορα ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ...




Υλικά συνταγής

- 600 ml κρέμα γάλακτος [*] 

- 400 γρ. Nutella ή Μερέντα
Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 

22 – 24 εκ. 
[ανάλογα πόσο λεπτό θέλετε το παγωτό σας] ή ένα αντίστοιχο 
κοινό ταψί 
και το καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη. 
Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

Εν τω μεταξύ ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος 

και τη νουτέλα 
ή μερέντα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι 
να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το ανακινείτε να ισιώσει η επιφάνεια 

και το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως. 
Ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 
Προαιρετικά πασπαλίστε το με τριμμένα μπισκότα ή ινδοκάρυδο 
ή σιρόπι σοκολάτας 
ή καραμέλας ή γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας ή αφήστε το σκέτο 
ως έχει και απολαύστε το.

[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρη με 36% λιπαρά 

για πλούσια υφή και γεύση ή και light με λίγα λιπαρά για πιο ελαφριά γεύση.
stroumfaki.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου