Σελίδες

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Σύνδρομο Down...



Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
Πολλές χώρες βρίσκονται στο χείλος της ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ προγράμματων ελέγχου με μια νέα γενιά γενετικών εξετάσεων που αποσκοπούν στην εγκυρότερη ανίχνευση του σύνδρομου Down.
Με τις εθελούσιες εκτρώσεις λόγω Down σε ποσοστ
ά υψηλότερα από του 90%

σε αυτές τις χώρες, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. 
Ενώ πολλοί αποκυρρήτουν τις εκτρώσεις λόγω φύλου και ακόμα λιγότεροι υποστηρίζουν 
την ΄΄ελευθερία ΄΄ των γονέων στην άμβλωση επειδή προτιμούν αγόρι από κορίτσι , είναι παράξενο οτι όταν πρόκειται για παιδιά με σύνδρομο Down, η λογική αλλάζει τραγικά . Μεταμορφώνεται στην αξία ''της ελεύθερίας και της αποδοχής των επιλογών'' του κάθε ατόμου. Πώς είναι αυτό δυνατόν;
Τα μωρά που γεννιούνται σήμερα με σύνδρομο Down μπορούν να προσβλέπουν σε μια μεγάλη και ποιοτική ζωή.Στην πραγματικότητα, μια πληθυσμιακή έρευνα δείχνει ότι τα άτομα με σύνδρομο Down και οι οικογένειές εκτιμούν την αξία της ζωής περισσότερο από τους άλλους.

Ο διαχωρισμός που ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση , χωρίς υγειονομική στήριξη ή ανακούφιση του πόνου, είναι ένα κοινωνικό και ηθικό έγκλημα εις βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες- τα οποία έχουν πολλές δυνατότητες- και τις οικογένειές τους. Καταστρεφει μεγάλο μέρος της προόδου που σημειώθηκε κατά τα τελευταία 40 χρόνια προς την κατεύθυνση μιας συνολικά, δίκαιης κοινωνίας.
Ενώ σε όλο τον κόσμο υπογραφουμε διακυρήξεις , κανουμε διαδήλώσεις και πολεμάμε για την καταπολέμηση των διακρίσεων ,την προστασία του πλανήτη και την διατήρηση της βιοποικιλότητας , κανείς δεν θα επρέπε να χρειαζεται να υπερασπιζεται την ζωή του λόγω της χρωμοσωμικής δομής του ή της. Σε έναν κόσμο με ανθρωπιά , τα άτομα με σύνδρομο Down θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα .

Γι 'αυτό και καλούμε τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ Ban Ki-moon, τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πρίγκιπα Zeid Ra'ad Al Hussein, τον επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ Nils Muižnieks και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Χάρτα Θεμελιωδών δικαιωμάτων, κ Frans Timmermans, να εκφράσουν και να καταθέσουν τις εξής 3 θέσεις στις κυβερνήσεις των κρατών μελών:
Να σταματήσουν οι προγεννητικοί ελέγχοι και οι σκόπιμες αμβλώσεις λόγω συνδρόμου Down να προβλέπονται από την δημόσια υγειονομική πολιτική.
Να ρυθμίζεται η διαδικασία του προγεννητικού γενετικού έλεγχου , με βάση τις αρχές που ορίζονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , στη Σύμβαση του Οβιέδο (άρθρα 11 και 12) και στην Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρθρα 2, 3, 21 και 26) στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία ( άρθρα 5 , 10 , 14 , 15 , 23 , 25 ) .
Να καταστεί δυνατή η χρήση των γενετικών δοκιμών αποκλειστικά για την ενίσχυση ανθρώπινης φροντίδας και την ευημερία, και οχι για την διακρίση ανθρώπων με βάση την γενετική προδιάθεση τους.


http://stopdiscriminatingdown.com/
http://stopdiscriminatingdown.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου