Σελίδες

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

...TI δεν φυλάμε στο ψυγείο και ΓΙΑΤΙ....

image

...λάθη της διατροφικής μας καθημερινότητας...


image
Πατάτες
Το ψυγείο μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη και ‘σβήνει’ έτσι τη γεύση τους. 
Διατηρήστε τις σε μέρος σκιερό, στεγνό και δροσερό.
image
Ντομάτες
Μέσα στο ψυγείο ζαρώνουν, μαλακώνουν και χάνουν τη σπιρτάδα 
της φυσικής τους γεύσης. 
*Προτιμήστε ένα μέρος δροσερό, σκιερό και καλά αεριζόμενο.
image
Σκόρδα
Το κρύο εξασθενεί τη γεύση του σκόρδου, αφήστε δε που θα δώσει 
σε όλα τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο τη μυρωδιά του.
image
Ψωμί
...το μόνο πράγμα που παθαίνει εκεί μέσα είναι να στεγνώσει. 
Αν θέλετε το ψωμί σας να διατηρηθεί περισσότερο φυλάξτε το μέσα 
σε μία ψωμιέρα ή σε ένα ντουλάπι. 
...κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας…
image
Κρεμμύδια
Το κρύο τα αποδυναμώνει από τη γεύση τους και τα κάνει άνοστα. 
Φυλάξτε τα σε μέρος σκιερό και καλά αεριζόμενο και, για ακόμα μεγαλύτερη 
διάρκεια, βάλτε τα μέσα σε ένα παλιό καλσόν ή σε χάρτινη σακούλα ή εφημερίδες.
image
Μέλι
Το μέλι διατηρείται έτσι κι αλλιώς, από μόνο του, εκτός ψυγείου. 
Αντίθετα, αν το βάλετε στο ψυγείο θα το κάνει να κρυσταλλώσει 
και δεν θα μπορείτε να το αλείψετε. 
*Καλύτερο σημείο φύλαξης είναι μέσα σε ένα ντουλάπι.
image
Βασιλικός
...το κρύο σκοτώνει τη γεύση του. 
Ο βασιλικός χρειάζεται ζέστη και να τον βάλετε σε ένα ποτήρι με νερό 
που θα το αλλάζετε κάθε 2 μέρες,έτσι θα διατηρηθεί φρέσκος και δροσερός.
image
Πεπόνια 
Βάζοντας τα πεπόνια ολόκληρα στο ψυγείο, χάνουν τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. 
Έτσι, μέχρι να κοπούν, πρέπει να διατηρούνται εκτός ψυγείου. 
Μετά, τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη, για να μη μεταδώσουν τη μυρωδιά τους 
στα άλλα τρόφιμα εντός ψυγείου.
image
Μήλα 
...αντίθετα, μένουν τραγανά, γευστικά και μυρωδάτα εκτός ψυγείου, κατά προτίμηση 
σε σκιερό και ευάερο μέρος, τυλιγμένα σε χαρτί.
image
Μπαχαρικά
Ποτέ τα μπαχαρικά σε ψυγείο. Καταστρέφεται όλη η γεύση και η σπιρτάδα τους. 
Τα μπαχαρικά φυλάσσονται σε ξεχωριστό κουτί ή γυάλινο μπουκάλι με πώμα, 
σε σκιερό μέρος, σε ντουλάπι.
image
Αλεσμένος καφές 
Ο καφές πάντα πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου
image
Προϊόντα φούρνου
Το κρύο κάνει όλα τα είδη ψωμιού και προϊόντα φούρνου να μπαγιατεύουν.
image
Καυτερές σάλτσες
Το κρύο αποδυναμώνει τη γεύση τους και αλλοιώνει την πυκνότητα 
κι έτσι χάνουν τη ρευστότητά τους.
image
Φρούτα με κουκούτσια 
Δηλαδή ροδάκινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια κλπ για να διατηρηθεί όμως 
η γεύση τους, ο καλύτερος τρόπος είναι τα διατηρούμε σε σκιερό και ευάερο, 
στεγνό μέρος.
image
Έλαια
....γνωρίζουμε όλοι: τα έλαια δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο, 
εκτός αν πρόκειται για έλαια ξηρών καρπών όπως:αμυγδαλέλαιο, 
φυστικέλαιο, καρυδέλαιο, φουντουκέλαιο κ.λπ.
*με πληροφορίες και από athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου