Ο τρόπος παρασκευής τους είναι πολύ απλός.
Βάζεις όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων, τα ανακατεύεις για
πολύ λίγο, βάζεις τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνεις περίπου 1 ώρα.
Την ανοίγεις με έναν πλάστη και ψήνεις τα μπισκότα για 10 λεπτά. Έτοιμα!
Βάζεις όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων, τα ανακατεύεις για
πολύ λίγο, βάζεις τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνεις περίπου 1 ώρα.
Την ανοίγεις με έναν πλάστη και ψήνεις τα μπισκότα για 10 λεπτά. Έτοιμα!
Το καλύτερο όλων;
Γίνονται και vegan ή νηστίσιμα και είναι το ίδιο νόστιμα!
Απλά θα αντικαταστήσετε το γάλα αγελάδας που χρησιμοποίησα με
γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα επιλογής σας.
Γίνονται και vegan ή νηστίσιμα και είναι το ίδιο νόστιμα!
Απλά θα αντικαταστήσετε το γάλα αγελάδας που χρησιμοποίησα με
γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα επιλογής σας.
Σπιτικά μπισκότα Digestive
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά (+60 λεπτά αναμονή)
Μερίδες: 20 περίπου μπισκότα
Υλικά:
1 και 1/3 φλυτζάνια (100 γρ.) νιφάδες βρώμης
1 φλυτζάνι (100 γρ.) αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι
1/3 φλυτζανιού (50 γρ.) ζάχαρη καρύδας*
1/2 φλυτζάνι (110 γρ.) λάδι καρύδας**
1 κουταλάκι baking powder
1 τσιμπιά αλάτι
1 και ½ κουταλιά κοπανισμένος λιναρόσπορος (προαιρετικό)
¼ φλυτζανιού (60 ml) γάλα 2% λιπαρά – πιθανόν να μην χρειαστεί όλο
(για τη vegan εκδοχή δείτε την σημείωση***)
1 φλυτζάνι (100 γρ.) αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι
1/3 φλυτζανιού (50 γρ.) ζάχαρη καρύδας*
1/2 φλυτζάνι (110 γρ.) λάδι καρύδας**
1 κουταλάκι baking powder
1 τσιμπιά αλάτι
1 και ½ κουταλιά κοπανισμένος λιναρόσπορος (προαιρετικό)
¼ φλυτζανιού (60 ml) γάλα 2% λιπαρά – πιθανόν να μην χρειαστεί όλο
(για τη vegan εκδοχή δείτε την σημείωση***)
Εκτέλεση:
Βάλτε τις νιφάδες βρώμης στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τις
για 2-3 δευτερόλεπτα για να αλεστούν ελαφρώς.
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γάλα και ανκατέψτε τα μέχρι
να ομογενοποιηθούν, 10 δευτερόλεπτα περίπου.
για 2-3 δευτερόλεπτα για να αλεστούν ελαφρώς.
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γάλα και ανκατέψτε τα μέχρι
να ομογενοποιηθούν, 10 δευτερόλεπτα περίπου.
Προσθέστε το γάλα, λίγο λίγο μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται η ζύμη.
Πιθανότατα να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε όλο.
Βγάλτε τη ζύμη από τον επεξεργαστή, πλάστε την με τα χέρια σας μια - δυο φορές
και κάντε τη μια μπάλα. Τυλίχτε την με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και βάλτε την
στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Πιθανότατα να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε όλο.
Βγάλτε τη ζύμη από τον επεξεργαστή, πλάστε την με τα χέρια σας μια - δυο φορές
και κάντε τη μια μπάλα. Τυλίχτε την με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και βάλτε την
στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 °C, στον αέρα, και στρώστε ένα ταψί
με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κόλλες αντικολλητικό
χαρτί και με έναν πλάστη ανοίξτε τη σε πάχος 6 χιλιοστών περίπου.
με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κόλλες αντικολλητικό
χαρτί και με έναν πλάστη ανοίξτε τη σε πάχος 6 χιλιοστών περίπου.
Κόψτε τα μπισκότα με ένα κουπ-πατ διαμέτρου 6 εκατοστών και τοποθετήστε τα
πάνω στο ταψί. Ψήστε τα για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα
στις άκρες τους.
Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα
μεταφέρετε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
πάνω στο ταψί. Ψήστε τα για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα
στις άκρες τους.
Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα
μεταφέρετε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Σημειώσεις:
Αν δεν βρίσκετε ζάχαρη καρύδας, χρησιμοποιήστε 1/3 φλυτζανιού
καστανή ανεπεξέργαστη ζάχαρη.
Αν δεν βρίσκετε λάδι καρύδας, χρησιμοποιήστε βούτυρο αγελάδας
στην ίδια ποσότητα, αλλά παγωμένο και κομμένο σε κομμάτια.
Για την vegan ή νηστίσιμη εκδοχή αντικαταστήσετε το γάλα αγελάδας
με γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα επιλογής σας.
καστανή ανεπεξέργαστη ζάχαρη.
Αν δεν βρίσκετε λάδι καρύδας, χρησιμοποιήστε βούτυρο αγελάδας
στην ίδια ποσότητα, αλλά παγωμένο και κομμένο σε κομμάτια.
Για την vegan ή νηστίσιμη εκδοχή αντικαταστήσετε το γάλα αγελάδας
με γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα επιλογής σας.
* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook
το διάβασα εδώ: http://www.bostanistas.gr/?i=b
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου