υλικά :
- 4 αβγά
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- ½ κ.γ. αλάτι
-1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ
*(θα το βρούμε στα ψυγεία των σουπερμάρκετ
σε βάζο ως «λιωμένο βούτυρο γάλακτος»)....
- 4 κ.σ. λευκά αμύγδαλα
- 4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
- 4 φλ. λευκό ρύζι, βρασμένο
- 2 φλ. φρούτα (κορόμηλα, νεκταρίνια, κεράσια), σε μικρά κομμάτια
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
-1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, σε λεπτές λωρίδες
-4 κ.σ. χυμό νεραντζιού ή πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. ροζ πιπέρι, κοπανισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το σησαμέλαιο και το αλάτι
και τα χτυπάμε ελαφρά, ώστε να ανακατευτούν καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι wok.
- Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα των αβγών, ώστε
να σχηματιστούν 4 μικρές ομελέτες.
- Μόλις ψηθούν, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα
και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα αμύγδαλα για 2 λεπτά,
μέχρι να ροδίσουν, και προσθέτουμε τα φιστίκια.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Μεταφέρουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε τις ομελέτες και τις προσθέτουμε στο ρύζι,
μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
- Μαγειρεύουμε το ρύζι για περίπου 15 λεπτά,
ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να «στεγνώσει».
- Προσθέτουμε τα φρούτα, τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο.
- Περιχύνουμε με τον χυμό, ανακατεύουμε καλά
και σερβίρουμε με το πιπέρι.
*Για να σχηματιστεί μια ξεροψημένη κρούστα στο ρύζι,
προσθέστε 2 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ την ώρα του μαγειρέματος.
Ανακατέψτε συχνά.
tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου