Σελίδες

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Τηγανητό ρύζι με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Τηγανητό ρύζι με ξηρούς καρπούς και φρούτα
υλικά :

- 4 αβγά 
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο 
- ½ κ.γ. αλάτι
-1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο    

- 1 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ 
*(θα το βρούμε στα ψυγεία των σουπερμάρκετ 
σε βάζο ως «λιωμένο βούτυρο γάλακτος»)....

- 4 κ.σ. λευκά αμύγδαλα 
- 4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
- 4 φλ. λευκό ρύζι, βρασμένο 
- 2 φλ. φρούτα (κορόμηλα, νεκταρίνια, κεράσια), σε μικρά κομμάτια 
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
-1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, σε λεπτές λωρίδες
-4 κ.σ. χυμό νεραντζιού ή πορτοκαλιού 
- 2 κ.γ. ροζ πιπέρι, κοπανισμένο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το σησαμέλαιο και το αλάτι 

και τα χτυπάμε ελαφρά, ώστε να ανακατευτούν καλά. 
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι wok. 
- Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα των αβγών, ώστε 
να σχηματιστούν 4 μικρές ομελέτες. 
- Μόλις ψηθούν, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα 
και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο. 
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα αμύγδαλα για 2 λεπτά, 
μέχρι να ροδίσουν, και προσθέτουμε τα φιστίκια. 
- Αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη. 
- Μεταφέρουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ. 

- Ρίχνουμε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε. 

- Ψιλοκόβουμε τις ομελέτες και τις προσθέτουμε στο ρύζι, 
μαζί με τους ξηρούς καρπούς. 
- Μαγειρεύουμε το ρύζι για περίπου 15 λεπτά, 
ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να «στεγνώσει». 

- Προσθέτουμε τα φρούτα, τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο. 

- Περιχύνουμε με τον χυμό, ανακατεύουμε καλά 
και σερβίρουμε με το πιπέρι.

*Για να σχηματιστεί μια ξεροψημένη κρούστα στο ρύζι, 
προσθέστε 2 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ την ώρα του μαγειρέματος. 
Ανακατέψτε συχνά.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου