Σελίδες

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Μαγιάτικο α λα Σπετσιώτα

Μαγιάτικο α λα Σπετσιώτα

ΥΛΙΚΑ :
για 4 άτομα

-4 φέτες ψάρι μαγιάτικο
*περίπου 200 γρ. η καθεμία
- 1 πιπεριά κέρατο....

 - χυμό από ½ λεμόνι 
- 1 κ.γ. αλάτι    

- 1 κ.γ. πιπέρι 
- 1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

- 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες, 

και 1 επιπλέον, σε ροδέλες
- 10 κλωναράκια μαϊντανό, χωριστά τα φύλλα 

από τα κοτσάνια, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη την πιπεριά, από την εσωτερική πλευρά, 

ώστε να πετάξουμε τη φλούδα της. 
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον χυμό του λεμονιού, 
το αλάτι, το πιπέρι, τον πολτό της πιπεριάς και το ελαιόλαδο. 

- Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε τις φέτες του ψαριού. 
- Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 
να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά. 

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 

- Σε ένα πυρέξ, απλώνουμε σε μία στρώση τις φέτες του ψαριού μαζί 
με τη μαρινάδα τους. 
- Περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα, προσθέτουμε 
τα κοτσανάκια του μαϊντανού και γαρνίρουμε με τις ροδέλες της ντομάτας. 

- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά. 

- Σερβίρουμε προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού. 

Το φαγητό γίνεται και στο τηγάνι, σκεπασμένο, 
σε πολύ χαμηλή φωτιά.

*Το μαγιάτικο είναι ένα ψάρι με λευκή και νόστιμη σάρκα 
που μπορεί να αντικατασταθεί από μυλοκόπι, 
συναγρίδα, φαγγρί, ροφό ή και μπακαλιάρο
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου