ΥΛΙΚΑ :
για 4 άτομα
-4 φέτες ψάρι μαγιάτικο
*περίπου 200 γρ. η καθεμία
- 1 πιπεριά κέρατο....
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες,
και 1 επιπλέον, σε ροδέλες
- 10 κλωναράκια μαϊντανό, χωριστά τα φύλλα
από τα κοτσάνια, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη την πιπεριά, από την εσωτερική πλευρά,
ώστε να πετάξουμε τη φλούδα της.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον χυμό του λεμονιού,
το αλάτι, το πιπέρι, τον πολτό της πιπεριάς και το ελαιόλαδο.
- Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε τις φέτες του ψαριού.
- Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε
να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα πυρέξ, απλώνουμε σε μία στρώση τις φέτες του ψαριού μαζί
με τη μαρινάδα τους.
- Περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα, προσθέτουμε
τα κοτσανάκια του μαϊντανού και γαρνίρουμε με τις ροδέλες της ντομάτας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
- Σερβίρουμε προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.
- Το φαγητό γίνεται και στο τηγάνι, σκεπασμένο,
σε πολύ χαμηλή φωτιά.
*Το μαγιάτικο είναι ένα ψάρι με λευκή και νόστιμη σάρκα
που μπορεί να αντικατασταθεί από μυλοκόπι,
συναγρίδα, φαγγρί, ροφό ή και μπακαλιάρο
tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου