Σελίδες

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

πρωϊνό με ψωμί του τόστ στο φούρνο




Υλικά συνταγής

- 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 πακέτο ψωμί του τόστ....
- 4 αβγά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κοφτό κ.γ. βανίλια

*για γαρνίρισμα
- ζάχαρη άχνη, 
- κανέλα και μέλι 
ή maple syrup

Εκτέλεση συνταγής

- Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη 
ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. 
Κρατάτε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε 
ένα πυρέξ 22 X 32 εκ. περίπου. 
Στρώνετε πάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.
 - Χτυπήστε καλά μαζί τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια. 
Με ένα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αβγών να σκεπάσει 
τις φέτες του ψωμιού.
Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί 
και το υπόλοιπο 1/2 μείγμα αβγών. 
Τελειώνετε με μια σειρά με ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε 
με τη βοήθεια ενός πινέλου το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.

- Σκεπάζετε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να «πιεί» 
το ψωμί τα υγρά του. 
[Αν το θέλετε για πρωϊνό, καλύτερα να το φτιάξετε από 
το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε στο ψυγείο].

- Ψήνετε σε προθερμασμένο φρούρνο στους 180 βαθμούς για 45′. 
Τα πρώτα 30′ ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο 
με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15′. 

- Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε 
γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου