Υλικά συνταγής
- 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κοφτό κ.γ. βανίλια
*για γαρνίρισμα
- ζάχαρη άχνη,
- κανέλα και μέλι
ή maple syrup
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη
ανακατεύοντας να ενσωματωθούν.
Κρατάτε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε
ένα πυρέξ 22 X 32 εκ. περίπου.
Στρώνετε πάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.
ανακατεύοντας να ενσωματωθούν.
Κρατάτε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε
ένα πυρέξ 22 X 32 εκ. περίπου.
Στρώνετε πάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.
- Χτυπήστε καλά μαζί τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια.
Με ένα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αβγών να σκεπάσει
τις φέτες του ψωμιού.
Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί
και το υπόλοιπο 1/2 μείγμα αβγών.
Τελειώνετε με μια σειρά με ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε
με τη βοήθεια ενός πινέλου το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.
Με ένα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αβγών να σκεπάσει
τις φέτες του ψωμιού.
Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί
και το υπόλοιπο 1/2 μείγμα αβγών.
Τελειώνετε με μια σειρά με ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε
με τη βοήθεια ενός πινέλου το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.
- Σκεπάζετε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να «πιεί»
το ψωμί τα υγρά του.
[Αν το θέλετε για πρωϊνό, καλύτερα να το φτιάξετε από
το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε στο ψυγείο].
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φρούρνο στους 180 βαθμούς για 45′.
Τα πρώτα 30′ ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο
με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15′.
Τα πρώτα 30′ ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο
με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15′.
- Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε
γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι.
γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου