YΛΙΚΑ
για 4 άτομα
- 4 φιλέτα σαλαχιού, 200-250 γρ. το καθένα
(ζητάμε από τον ψαρομανάβη να μας φιλετάρει τα ψάρια)
- αλεύρι, για το πανάρισμα....
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 200 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- ½ κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα πανάρουμε σε μπόλικο αλεύρι
και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά,
και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν,
για 3-4 λεπτά.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο
το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει, για περίπου 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
- Μαγειρεύουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε
και προσθέτουμε τον βασιλικό, το σχοινόπρασο,
το βούτυρο και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια και σερβίρουμε.
*Το σαλάχι είναι ένα πολύ εύγευστο ψάρι που συνήθως
γίνεται τηγανητό με σκορδαλιά.
Η σάλτσα πορτοκαλιού τού δίνει φρεσκάδα
και ισορροπεί τη λιπαρότητά του
tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου