Σελίδες

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Σαλάχι με πορτοκάλι

Σαλάχι με πορτοκάλι

YΛΙΚΑ 
για 4 άτομα


- 4 φιλέτα σαλαχιού, 200-250 γρ. το καθένα 
(ζητάμε από τον ψαρομανάβη να μας φιλετάρει τα ψάρια)
- αλεύρι, για το πανάρισμα....

- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα 
- 200 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- ½ κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


- Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα πανάρουμε σε μπόλικο αλεύρι 
και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, 

και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν,
 για 3-4 λεπτά. 
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο 

το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει, για περίπου 5-6 λεπτά. 
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
- Μαγειρεύουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε 

και προσθέτουμε τον βασιλικό, το σχοινόπρασο, 
το βούτυρο και το ξύσμα. 
- Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια και σερβίρουμε.


*Το σαλάχι είναι ένα πολύ εύγευστο ψάρι που συνήθως 
γίνεται τηγανητό με σκορδαλιά. 
Η σάλτσα πορτοκαλιού τού δίνει φρεσκάδα 
και ισορροπεί τη λιπαρότητά του
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου