Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
- 400 γραμμάρια σπαράγγια
- 5 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλο....
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 1 λεμόνι - 1-2 κ.γ φρέσκο χυμο
- μισό κρεμμύδι
- μαϊντανός
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος
- μισό φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό σε μέτρια φωτιά.
Όταν βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι
και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
- Σοτάρουμε 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι το ρύζι να καλυφθεί πλήρως και τσιγαρίζουμε
μέχρι να είναι ελαφρώς ημιδιαφανές, περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
- Προσθέτουμε μια κουταλιά του ζωμού που σιγοβράζει και ανακατεύουμε
μέχρι να απορροφηθεί, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια μαζί με το ζωμό που περίσσεψε
και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.
Όταν όλο το υγρό απορροφηθεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά
και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και την παρμεζάνα.
*Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
λίγο ξύσμα λεμονιού, και προσθέτουμε αν θέλουμε και επιπλέον παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου