Σελίδες

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ριζότο με σπαράγγια

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Υλικά:

- 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
- 400 γραμμάρια σπαράγγια
- 5 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλο....

- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 
- 1 λεμόνι - 1-2 κ.γ φρέσκο χυμο
- μισό κρεμμύδι
- μαϊντανός 
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος
- μισό φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι 
- πιπέρι 

Εκτέλεση

- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό σε μέτρια φωτιά.
Όταν βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.

- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι 
και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
- Σοτάρουμε 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι το ρύζι να καλυφθεί πλήρως και τσιγαρίζουμε 
μέχρι να είναι ελαφρώς ημιδιαφανές, περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
- Προσθέτουμε μια κουταλιά του ζωμού που σιγοβράζει και ανακατεύουμε 
μέχρι να απορροφηθεί, ανακατεύοντας.

- Προσθέτουμε τα σπαράγγια μαζί με το ζωμό που περίσσεψε 
και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. 
Όταν όλο το υγρό απορροφηθεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά 
και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και την παρμεζάνα.

*Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 
λίγο ξύσμα λεμονιού, και προσθέτουμε αν θέλουμε και επιπλέον παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου