Συνταγή "λάστιχο" που αυξομειώνεις ή προσθέτεις
ό,τι μπαχαρικό και υλικό θες....και χωρίς αυγά!!!!
Υλικά
- 1 κουτ. σoύπας ελαιόλαδο
- 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κομμάτια (κυδωνάτες)....
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κομμάτια τόφου
*ανάλογα με την επιθυμία του καθενός, μπορεί να μειωθεί
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. κορίανδρος τριμμένος
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. μαύρο αλάτι
*μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα όσο επιθυμείτε
- 1/2 κ.γ. κουρκουμάς τριμμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 100 γρ. ζεστό νερό
- 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ορυκτό αλάτι (εάν χρειαστεί)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις κομμένες πατάτες σε κατσαρόλα
με νερό τόσο όσο μέχρι να τις σκεπάσει.
Σκεπάζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι,
σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε μέχρι
να αποκτήσουν κρούστα και να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
- Παίρνουμε το τόφου στα χέρια μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι
διαλύοντας το σε χοντρά κομμάτια με τα δάκτυλα μας.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Κλείστε τη φωτιά χωρίς να αποσύρετε το τηγάνι,
ρίξτε τις τομάτες, ανακατέψτε και αφήστε τις να μαλακώσουν.
*το μαύρο αλάτι ή αλλιώς Kala Namak.
Θα το βρεις σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα ή στο διαδίκτυο.
Η μυρωδιά του αλατιού αλλά και η γεύση του, είναι ίδια με το αυγό.
Tips:
1. Το τόφου μπορείς να το κάνεις είτε μαλακό είτε λίγο κρατσανιστό.
Εάν το θες μαλακό δε θα το στύψεις, αλλά θα το στραγγίσεις ελαφρά.
Εάν πάλι σου αρέσει να είναι λίγο κρατσανιστό, θα το ζουπήξεις είτε με
τα χέρια σου ή μπορείς να το στραγγίσεις ξεκούραστα
χρησιμοποιώντας δύο πιάτα.
Θα γυρίσεις ένα πιάτο ανάποδα θα βάλεις το τόφου στον εξωτερικό
πάτο του πιάτου και από πάνω ένα άλλο πιάτο, πάλι με τον εξωτερικό πάτο.
Στο επάνω πιάτο θα βάλεις κάτι αρκετά βαρύ.
Έτσι θα στραγγίσει από ότι υγρά έχει και όσο θα μαγειρεύεται
θα τραβήξει λίγα υγρά από το φαγητό.
2. Εάν θες η στραπατσάδα σου να έχει ρεαλιστική όψη, γεύση και άρωμα,
τότε θα χρειαστείς κουρκουμά και μαύρο αλάτι.
Ο κουρκουμάς θα της δώσει χρώμα και το μαύρο αλάτι άρωμα και γεύση.
Η μυρωδιά και η γεύση του αλατιού θα μειωθούν όσο μαγειρεύεται το φαγητό,
γι αυτό είναι καλό να το προσθέσετε στο τέλος.
*οι πληροφορίες από : eyedoll.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου