- Σοτάρουμε σε μέτριο και βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο
σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν,
να καραμελώσουν και να μαραθούν καλά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το τσίλι, τη ζάχαρη, το σκόρδο,
το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Στρώνουμε τη σφολιάτα σε φόρμα τάρτας ελαφρώς βουτυρωμένη,
αλείφουμε με τη μουστάρδα και στρώνουμε μέσα το τυρί.
- Προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας και ψήνουμε
στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με φλούδες
από λαδοτύρι, διακοσμούμε με μερικά φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.
Tip:
Μια τάρτα που τρώγεται ζεστή και κρύα,
με υπέροχη γεύση ψημένης ντομάτας.
Κατάλληλη για όλες τις εποχές,
με φρέσκια ντομάτα ή του κουτιού.
*Το μυστικό είναι η ντομάτα να βράσει μέχρι
να εξατμιστούν τα υγρά της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου