...φτιάχνεται από το γάλα της σόγιας.
Η παρασκευή του τόφου μοιάζει με την αντίστοιχη του τυριού, αλλά
η βασική τους διαφορά είναι...
ότι το ρόλο του γάλακτος κατέχει ένα λευκό παχύρευστο υγρό
που βγάζουν τα μουλιασμένα σε νερό φασόλια της σόγιας.
Το γάλα πήζει και στη συνέχεια πιέζεται για να πάρει
σχήμα λευκού κομματιού.
Διατροφικά είναι μια επιλογή χαμηλών θερμίδων
*μόλις 70 ανά 100 γραμμάρια,
που χαρακτηρίζεται από το υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης που περιέχει,
καθώς και σιδήρου και ασβεστίου.
Τα συστατικά αυτά τα βρίσκουμε κυρίως σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης,
όπως το γάλα, το κρέας και το αυγό.
Για το λόγο αυτό το τόφου αποτελεί το τυρί των φυτοφάγων
και γενικότερα μια από τις καλύτερες εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης
για ένα φυτοφάγο.
neadiatrofis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου