Σελίδες

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

.... ασυγχώρητα λάθη που κάνουμε με το ελαιόλαδο...

Τα 4 ασυγχώρητα λάθη που κάνουμε με το ελαιόλαδο
...τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στην επιλογή και τη χρήση 
του ελαιόλαδου, με αποτέλεσμα να υπονομεύουμε 
τη διατροφική του αξία....
*Το αγοράζουμε σε πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι
Το οξυγόνο και το φως είναι οι δύο βασικότεροι «εχθροί» του ελαιόλαδου. 
Θα πρέπει να προτιμούμε τις αδιαφανείς συσκευασίες προκειμένου 
να αποφύγουμε την αλλοίωση του προϊόντος.
*Το αποθηκεύουμε κοντά σε πηγές θερμότητας
Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο στη θερμότητα 
που παράγει η ηλεκτρική κουζίνα και στο φως που διαπερνά 
τα παράθυρα της κουζίνας. 
Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τις πολυφαινόλες 
(είδος αντιοξειδωτικών ουσιών) του ελαιόλαδου και αλλοιώνουν 
τη γεύση του.
*Το επιλέγουμε με βάση το χρώμα του
Το χρώμα του ελαιόλαδου δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητάς του. 
Το ποιοτικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να έχει 
έντονο πράσινο έως χρυσαφένιο χρώμα.
*Το κρατάμε για πολύ καιρό
Το ελαιόλαδο έχει μέση διάρκεια ζωής 24 μήνες. 
Θα καταλάβετε ότι έχει χαλάσει εάν έχει αλλοιωθεί 
σημαντικά η γεύση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου