...τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στην επιλογή και τη χρήση
του ελαιόλαδου, με αποτέλεσμα να υπονομεύουμε
τη διατροφική του αξία....
*Το αγοράζουμε σε πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλιτου ελαιόλαδου, με αποτέλεσμα να υπονομεύουμε
τη διατροφική του αξία....
Το οξυγόνο και το φως είναι οι δύο βασικότεροι «εχθροί» του ελαιόλαδου.
Θα πρέπει να προτιμούμε τις αδιαφανείς συσκευασίες προκειμένου
να αποφύγουμε την αλλοίωση του προϊόντος.
Θα πρέπει να προτιμούμε τις αδιαφανείς συσκευασίες προκειμένου
να αποφύγουμε την αλλοίωση του προϊόντος.
*Το αποθηκεύουμε κοντά σε πηγές θερμότητας
Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο στη θερμότητα
που παράγει η ηλεκτρική κουζίνα και στο φως που διαπερνά
τα παράθυρα της κουζίνας.
Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τις πολυφαινόλες
(είδος αντιοξειδωτικών ουσιών) του ελαιόλαδου και αλλοιώνουν
τη γεύση του.
που παράγει η ηλεκτρική κουζίνα και στο φως που διαπερνά
τα παράθυρα της κουζίνας.
Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τις πολυφαινόλες
(είδος αντιοξειδωτικών ουσιών) του ελαιόλαδου και αλλοιώνουν
τη γεύση του.
*Το επιλέγουμε με βάση το χρώμα του
Το χρώμα του ελαιόλαδου δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητάς του.
Το ποιοτικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να έχει
έντονο πράσινο έως χρυσαφένιο χρώμα.
Το ποιοτικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να έχει
έντονο πράσινο έως χρυσαφένιο χρώμα.
*Το κρατάμε για πολύ καιρό
Το ελαιόλαδο έχει μέση διάρκεια ζωής 24 μήνες.
Θα καταλάβετε ότι έχει χαλάσει εάν έχει αλλοιωθεί
σημαντικά η γεύση του.
Θα καταλάβετε ότι έχει χαλάσει εάν έχει αλλοιωθεί
σημαντικά η γεύση του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου