Ψωμί του τόστ στο φούρνο με σιρόπι και καρύδια
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο ψωμί του τόστ [14 φέτες]
- 8 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα ....
- 2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 καψουλίτσα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Για το σιρόπι με καρύδια:
- 230 γρ. βιτάμ
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- 2 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνετε ένα ταψί 22 X 32 εκ. περίπου και το βουτυρώνετε με αρκετό βιτάμ στη βάση και τα τοιχώματα και προσθέστε το ψωμί του τοστ σε δύο σειρές.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη κανέλα το μοσχοκάρυδο και χτυπήστε το καλά με το μίξερ χειρός ή με το χέρι δυνατά για να αναμειχθούν τα υλικά.
- Περιχύνετε όλο το μείγμα πάνω στο ψωμί τη τοστ και φροντίστε να χύνετε και ανάμεσα στις φέτες. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο. Τα αφήνετε ή αποβραδίς για να τα ψήσετε την άλλη ημέρα, διαφορετικά για τουλάχιστον 2-3 ώρες για να απορροφηθούν καλά τα υγρά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και εν” τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι με τα καρύδια: Σε ένα μπόλ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και περιχύνετε καλά το ψωμί. Ψήνετε στο φούρνο για 50′-60′ έως ότου ροδοκοκκινίσει και γίνει ελαφρώς τραγανό. Σερβίρετε ως έχει ή γαρνιροντας με σιρόπι σοκολάτας ή extra μέλι.
- sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου