Σελίδες

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ψωμί του τόστ στο φούρνο με σιρόπι και καρύδια

Ψωμί του τόστ στο φούρνο με σιρόπι και καρύδια


Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο ψωμί του τόστ [14 φέτες]
  • 8 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα ....
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα 
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Για το σιρόπι με καρύδια: 
  • 230 γρ. βιτάμ
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα ταψί 22 X 32 εκ. περίπου και το βουτυρώνετε με αρκετό βιτάμ στη βάση και τα τοιχώματα και προσθέστε το ψωμί του τοστ σε δύο σειρές.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη κανέλα το μοσχοκάρυδο και χτυπήστε το καλά με το μίξερ χειρός ή με το χέρι δυνατά για να αναμειχθούν τα υλικά.
  3. Περιχύνετε όλο το μείγμα πάνω στο ψωμί τη τοστ και φροντίστε να χύνετε και ανάμεσα στις φέτες. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο. Τα αφήνετε ή αποβραδίς για να τα ψήσετε την άλλη ημέρα, διαφορετικά για τουλάχιστον 2-3 ώρες για να απορροφηθούν καλά τα υγρά.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και εν” τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι με τα καρύδια: Σε ένα μπόλ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και περιχύνετε καλά το ψωμί. Ψήνετε στο φούρνο για 50′-60′  έως ότου ροδοκοκκινίσει και γίνει ελαφρώς τραγανό. Σερβίρετε ως έχει ή γαρνιροντας με σιρόπι σοκολάτας ή extra μέλι.
  5. sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου