Σελίδες

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ.... αρωματισμένο με λουίζα



υλικά : 
375 γρ. λιπαρό υλικό 
(βούτυρο, μαργαρίνη, λάδι ή μείγμα τους)
- 3 φλυτζάνια πράσινη ζάχαρη...

- 3 φλυτζάνια γάλα
- 6 αυγά
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 
*500 γρ. και *λίγο ακόμη



παρασκευή :

- Φτιάχνουμε την πράσινη ζάχαρη βάζοντας στο μούλτι: 
1 φλ. ζάχαρης και 15 φύλλα λουίζας. 
- Βάζουμε τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε 
τη λιπαρή ουσία ελαφρώς ζεστή και χτυπάμε 
με το μίξερ να αφρατέψει. 
- Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
- Προσθέτουμε το γάλα, χτυπάμε να ομογενοποιηθεί 
και εδώ τελειώνει η δουλειά του μίξερ.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια 
να απορροφηθεί και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 
- Το βάζουμε σε φόρμες (εμείς χρησιμοποιούμε 2 μακρόστενες) 
και ψήνουμε στους 180 ºC για 50 λεπτά.
bostanistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου