υλικά :
- 375 γρ. λιπαρό υλικό
(βούτυρο, μαργαρίνη, λάδι ή μείγμα τους)
- 3 φλυτζάνια πράσινη ζάχαρη...
- 3 φλυτζάνια γάλα
- 6 αυγά
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
*500 γρ. και *λίγο ακόμη
παρασκευή :
- Φτιάχνουμε την πράσινη ζάχαρη βάζοντας στο μούλτι:
1 φλ. ζάχαρης και 15 φύλλα λουίζας.
- Βάζουμε τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε
τη λιπαρή ουσία ελαφρώς ζεστή και χτυπάμε
με το μίξερ να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το γάλα, χτυπάμε να ομογενοποιηθεί
και εδώ τελειώνει η δουλειά του μίξερ.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια
να απορροφηθεί και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το βάζουμε σε φόρμες (εμείς χρησιμοποιούμε 2 μακρόστενες)
και ψήνουμε στους 180 ºC για 50 λεπτά.
bostanistas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου