Σελίδες

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Φετουτσίνι μπολονέζ με κολοκυθάκια

Φετουτσίνι μπολονέζ με κολοκυθάκια

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά....
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες στικ
  • 2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι – λίγη ζάχαρη
  • Τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο βασιλικό για πασπάλισμα


Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κιμά με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και το σκόρδο, το τριμμένο καρότο και ανακατεύετε για 2′-3′.
  2. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό με λίγη ζάχαρη κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζετε το φαγητό για 30′. Προσθέτετε και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 15′ περίπου ακόμα.
  3. Εν τω μεταξύ σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε το ζυμαρικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε και τα βάζετε μέσα στο βαθύ τηγάνι με τη σάλτσα μπολονέζ. Προσθέτετε και το βασιλικό και ανακατεύετε να πάει η σάλτσα σε όλα τα φετουτσίνι. [Αν δεν είναι αρκετή η σάλτσα σας προσθέστε λίγο νερό από το νερό που βράσατε το φετουτσίνι].
  4. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό και περιχύστε το με τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου