Υλικά
- 4-5 καρότα τριμμένα ή αλεσμένα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2/3 της κούπας σπορέλαιο...
- 3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.τ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
- 1 κούπα αλεσμένα φουντούκια αλεύρι όσο πάρει
(περίπου δυομιση κούπες)
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
- Προσθέτουμε:
ξύσμα, σόδα, κανέλα, αλάτι
και στο τέλος τα αλεσμένα φουντούκια και τα καρότα.
* Στο τέλος ρίχνουμε το μπείκιν πάουντερ και το αλεύρι.
* Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να γίνει ένα πηκτό μίγμα για κέικ.
* Εξαρτάται η ποσότητα από το πόσο ζουμερά ήταν τα καρότα.
- Ψήνουμε στους 170C για περίπου 45 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει εντελώς, αν θέλουμε
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
vegansintages.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου