Σελίδες

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ καρότο...Βίγκαν!



Υλικά 

4-5 καρότα τριμμένα ή αλεσμένα 
- 1 κούπα ζάχαρη 
- 2/3 της κούπας σπορέλαιο...
 - 3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι ξύσμα πορτοκαλιού 
- 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ 
- 1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα 
- 1/2 κ.τ.γ. κανέλα 
- 1/4 κ.τ.γ. αλάτι  
- 1 κούπα αλεσμένα φουντούκια αλεύρι όσο πάρει 
(περίπου δυομιση κούπες) 

- Χτυπάμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το σπορέλαιο. 
- Προσθέτουμε: 
ξύσμα, σόδα, κανέλα, αλάτι 
και στο τέλος τα αλεσμένα φουντούκια και τα καρότα. 

* Στο τέλος ρίχνουμε το μπείκιν πάουντερ και το αλεύρι. 
* Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να γίνει ένα πηκτό μίγμα για κέικ. 
* Εξαρτάται η ποσότητα από το πόσο ζουμερά ήταν τα καρότα. 

- Ψήνουμε στους 170C για περίπου 45 λεπτά. 

- Μόλις κρυώσει εντελώς, αν θέλουμε 
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

vegansintages.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου