...στο Λονδίνο, που όμως δεν θυμίζει σε τίποτα
- εκτός από τη διακόσμηση - τα παραδοσιακά ελληνικά εστιατόρια
με τα κρεμασμένα σκόρδα ή τα καραφάκια με κρασί....
προσφέροντας ένα καθαρό και μοντέρνο περιβάλλον
και παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με… άλλον αέρα.
Τυρόπιτα και μελιτζάνες στη σχάρα
Η φιλοσοφία του εστιατορίου είναι η προσπάθεια να αποκατασταθεί η λανθασμένη εντύπωση που έχουν οι Βρετανοί,
ότι δηλαδή είναι λαδερή, βαριά και άνοστη.
Η ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτρια, Χριστίνα Μουράτογλου,
μετά τις σπουδές στην Επικοινωνία, την απασχόλησή της
στον κλάδο των Δημοσίων Σχέσεων και μια γρήγορη γεύση
από τον χώρο της εστίασης, αποφάσισε πως ήταν η ώρα που
θα άνοιγε το δικό της ελληνικό εστιατόριο, όμως με μια νέα προσέγγιση.
Ελληνική σαλάτα Λουκουμάδες
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του "Mazi",
εισάγονται από την Ελλάδα, ενώ το εστιατόριο προσφέρει μια επιλογή
από προϊόντα ντελικατέσεν και οινοπνευματώδη σε ειδικό χώρο.
Souvlaki
Για να ξεκινήσει τη νέα επένδυση, η Χριστίνα χρειάστηκε να ζητήσει
οικονομική βοήθεια από τους γονείς της, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν
στο λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα την εποχή της κρίσης.
«Πίστεψαν πολύ σ’ εμένα.
Ήταν δύσκολο και πιέστηκα πολύ, αλλά αυτό με βοήθησε να τα καταφέρω.
Όταν παίρνεις μεγάλα ρίσκα και δεν επενδύεις με δικά σου χρήματα,
πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να τα επιστρέψεις, κάτι που έχω κάνει ήδη»...
Μερικά από τα πιάτα του εστιατορίου με τη μεγαλύτερη επιτυχία είναι
η σπανακόπιτα που σερβίρεται σε βάζο,
ο αστακός με κριθαράκι,
οι γαρίδες σαγανάκι με ούζο
καπνιστό μετσοβόνε και
το τσουρέκι σουφλέ.
14 Hillgate St., W8 7SR; 020 7229 3794
με πληροφορίες από :
huffingtonpost.co.uk
zagat.com
Ταξίδια-Εφημερίδα Καθημερινή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου