Σελίδες

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πατάτες φούρνου γεμιστές με τσένταρ και μπέϊκον

Πατάτες φούρνου γεμιστές με τσένταρ και μπέϊκον

Υλικά συνταγής :

  • 10 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 4 κ.σ. βιτάμ λιωμένο
  • 100 γρ. αλατισμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους....
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10 φέτες μπέϊκον

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Πλένετε, στεγνώνετε τις πατάτες τις αλείφετε με 3-4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο και τις ψήνετε για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν [τρυπήστε τες με ένα πηρούνι και αν μπει με ευκολία είναι έτοιμες]. Βγάλτε τις πατάτες από το φούρνο κόψτε τες στη μέση. 
  3. Βάζετε στο φούρνο το μπέϊκον και ψήστε το μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάλτε και κόψτε το κομματάκια.
  4. Εν” τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα 3/4  βούτυρο,  3/4  τριμμένο τυρί τσένταρ, το ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
  5. Πιάστε τις καυτές πατάτες με μια πετσέτα και με τη βοήθεια μικρού κουταλιού, βγάζετε το εσωτερικό της πατάτας, [αφήστε άθιχτη τη φλούδα με λίγη 'ψίχα' πατάτας] και τη βάζετε στο μπολ με το βούτυρο και τα τυριά. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και ανακατεύετε.
  6. Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα 3/4 φλ. τσαγιού γάλα για 1′ το προσθέτετε στο μπολ που έχετε βάλει τις πατάτες και ανακατεύετε πιέζοντας ελαφρά και τις πατάτες να λιώσουν μαζί με το βούτυρο και τα τυριά. Η γέμιση που θα έχετε πρέπει να είναι αρκετά πηχτή για να είναι αρκετά πηχτή για να γεμίσετε τις πατάτες.
  7. Γεμίζετε τις πατάτες πασπαλίζετε ισομερώς πάνω από κάθε πατάτα το υπόλοιπο τσένταρ και το μπέϊκον και προσθέτετε ισομερώς σε κάθε πατάτα το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε για 5-7′ ακόμα στο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και το βούτυρο. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τις σερβίρετε ζεστές. Συνοδεύστε τες με υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού φέτας 
  8. [βλέπε συνταγή εδώ].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου