Υλικά συνταγής
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
- 500 γρ. τυρί φέτα....
- 2 φλιτζάνι γάλα
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 50 ml ούζο [*]
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε. Προσθέτετε 1/4 φλ. τσαγιού νερό και αφήνετε για 2′-3΄ ακόμη.
- Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές, τα αλατοπιπερώνετε, τα προσθέτετε τα στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Σβήνετε με το ούζο και ανακατεύετε μέχρι να εξατμισθεί.
- Κόβετε το τυρί φέτα σε μεγάλους κύβους και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Ρίχνετε και το γάλα και ανακατεύετε. Κλείστε το καπάκι, και σιγοβράστε για 20 περίπου λεπτά.
- Εν” τω μεταξύ, βράζετε τις ταλιατέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, λαδώνετε, προσθέστε τα στο τηγάνι και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με άνηθο και σερβίρετε με λίγο φρέσκο πιπέρι.
[*] Αν δεν σας αρέσει το ούζο αντικαστείστε το με κρασί.
Πασπαλίστε προαιρετικά με τριμμένη φέτα ή γραβιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου