Σελίδες

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ταλιατέλες με κοτόπουλο “σβησμένο” με ούζο και υπέροχη σάλτσα φέτας

Ταλιατέλες με κοτόπουλο “σβησμένο” με ούζο και σάλτσα φέτας

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ταλιατέλες 
  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
  • 500 γρ. τυρί φέτα....
  • 2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ούζο [*]
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε. Προσθέτετε 1/4 φλ. τσαγιού νερό και αφήνετε για 2′-3΄ ακόμη.
  2. Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές, τα αλατοπιπερώνετε, τα προσθέτετε τα στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Σβήνετε με το ούζο και ανακατεύετε μέχρι να εξατμισθεί.
  3. Κόβετε το τυρί φέτα σε μεγάλους κύβους και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Ρίχνετε και το γάλα και ανακατεύετε. Κλείστε το καπάκι, και σιγοβράστε για 20 περίπου λεπτά.
  4. Εν” τω μεταξύ, βράζετε τις ταλιατέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, λαδώνετε, προσθέστε τα στο τηγάνι και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με άνηθο και σερβίρετε με λίγο φρέσκο ​​πιπέρι.
[*] Αν δεν σας αρέσει το ούζο αντικαστείστε το με κρασί.
Πασπαλίστε προαιρετικά με τριμμένη φέτα ή γραβιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου