Υλικά:
- 1 μέτρια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη
& κομμένη σε κομματάκια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες...
- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.τ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο μέσα σε 1 κ.τ.σ. νερό
- 1 κ.τ.γ. ρίγανη
- 1 κ.τ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
*Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα στο λάδι,
σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε την μελιτζάνα και τσιγαρίζουμε μέχρι
να είναι έτοιμη η μελιτζάνα (μέχρι να μαλακώσει).
* Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα και έπειτα το πολτοποιούμε
μέσα στο μπλέντερ.
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα
και έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
* Αν κολλάει πολύ το μίγμα προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
*το διάβασα εδώ : vegansintages.blogspot.gr
*πηγή : midwestveg.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου