Σελίδες

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κεφτεδάκια μελιτζάνας

IMG_3171

Υλικά: 

- 1 μέτρια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη 
& κομμένη σε κομματάκια 
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες...
 - 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο 
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά 
- 1 κ.τ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο μέσα σε 1 κ.τ.σ. νερό 
- 1 κ.τ.γ. ρίγανη 
- 1 κ.τ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 
- 1/2 κ.τ.γ. αλάτι 



*Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. 
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα στο λάδι, 
σε μέτρια φωτιά. 
- Προσθέτουμε την μελιτζάνα και τσιγαρίζουμε μέχρι 
να είναι έτοιμη η μελιτζάνα (μέχρι να μαλακώσει). 
* Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα και έπειτα το πολτοποιούμε 
μέσα στο μπλέντερ. 
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. 
- Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα 
και έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια. 
* Αν κολλάει πολύ το μίγμα προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά. 

Ψήνουμε για 20 λεπτά. 

*το διάβασα εδώ : vegansintages.blogspot.gr
*πηγή : midwestveg.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου