συστατικά:
- 1/2 κ. φιογκάκι ή χυλοπίτες Ή όποιο άλλο μακαρονάκι θέλετε
- 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 φλ. edam τριμμένο ή κασέρι...
- 2 αυγά,
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος(200 γρ.)
- 2-3 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
- σάλτσα ντομάτας(προαιρετικά)
- παρμεζάνα τριμμένη
οδηγίες:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας λιγότερο από την ώρα που γράφει
η συσκευασία,τα σουρώνουμε καλά.
η συσκευασία,τα σουρώνουμε καλά.
Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε
με το βούτυρο ή το λάδι
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε
το τυρί και το μπέικον και τα ρίχνουμε στα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν,ρίχνουμε σε καλά
λαδωμένη φόρμα του κέικ,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε
στους 180ο για 40 λεπτά
- Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε σκέτα ή με απλή σάλτσα
ντομάτας και παρμεζάνα.
με το βούτυρο ή το λάδι
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε
το τυρί και το μπέικον και τα ρίχνουμε στα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν,ρίχνουμε σε καλά
λαδωμένη φόρμα του κέικ,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε
στους 180ο για 40 λεπτά
- Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε σκέτα ή με απλή σάλτσα
ντομάτας και παρμεζάνα.
λίγα μυστικά ακόμα :
Η ιδέα της συνταγής είναι από εδώ με χυλοπίτες.
Εγώ έκανα κάποιες μικροαλλαγές ,έβαλα μακαρονάκια φιογκάκια,
δεν έβαλα βούτυρο αλλά ελαιόλαδο,κρέμα γάλακτος
έβαλα 200 γρ. οι 2 κ.σ. μου φάνηκαν λίγες και τα σερβίρω σκέτα
χωρίς τη σάλτσα.
Εγώ έκανα κάποιες μικροαλλαγές ,έβαλα μακαρονάκια φιογκάκια,
δεν έβαλα βούτυρο αλλά ελαιόλαδο,κρέμα γάλακτος
έβαλα 200 γρ. οι 2 κ.σ. μου φάνηκαν λίγες και τα σερβίρω σκέτα
χωρίς τη σάλτσα.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε με όποιο είδος ζυμαρικού μας αρέσει
επίσης να αντικαταστήσουμε το μπέικον με ζαμπόν.
επίσης να αντικαταστήσουμε το μπέικον με ζαμπόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου