Σελίδες

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σολομός με κρέμα τυριού και λαχανικά.... αποκτά άλλη διάσταση με αυτήν την κρέμα!

recipe image

- 4 φιλέτα λεπτά σολομού
- 2-3 κ.σ. λάδι
- 3 φρ. κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
- 2 κολοκυθάκια μικρά σε καρέ...

- 1 συσκευασία τυρί κρέμα λάιτ φιλαδέλφεια
- 3-4 κ.σ. άνηθο ψιλ/νο
- ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι

- Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι. 
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σολομό 
για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε το ψάρι σε μικρό πυρέξ και το ψήνουμε 
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

- Στο τηγάνι που έβγαλα το ψάρι, φτιάχνω τη σάλτσα τυριού: 
σοτάρω τα κρεμμυδάκια και το κολοκύθι για 3-4 λεπτά 
και προσθέτω το τυρί κρέμα και μισή κούπα νερό 
(ίσως και περισσότερο), διαλύω καλά το τυρί ώστε 
να έχω μια κρέμα σχετικά αραιή. 
*Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, άνηθο και ξύσμα 
και βράζω για 2 λεπτά με μέτρια φωτιά.

- Βγάζω το σολομό από το φούρνο και τον περιχύνω με τη σάλτσα τυριού.

- Σερβίρω με πατάτες βραστές ή φουρνοπατάτες ή ρύζι.

mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου