- 4 φιλέτα λεπτά σολομού
- 2-3 κ.σ. λάδι
- 3 φρ. κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
- 2 κολοκυθάκια μικρά σε καρέ...
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα λάιτ φιλαδέλφεια
- 3-4 κ.σ. άνηθο ψιλ/νο
- ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σολομό
για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε το ψάρι σε μικρό πυρέξ και το ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Στο τηγάνι που έβγαλα το ψάρι, φτιάχνω τη σάλτσα τυριού:
σοτάρω τα κρεμμυδάκια και το κολοκύθι για 3-4 λεπτά
και προσθέτω το τυρί κρέμα και μισή κούπα νερό
(ίσως και περισσότερο), διαλύω καλά το τυρί ώστε
να έχω μια κρέμα σχετικά αραιή.
*Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, άνηθο και ξύσμα
και βράζω για 2 λεπτά με μέτρια φωτιά.
- Βγάζω το σολομό από το φούρνο και τον περιχύνω με τη σάλτσα τυριού.
- Σερβίρω με πατάτες βραστές ή φουρνοπατάτες ή ρύζι.
mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου