Ένα από τα πιο ξεχωριστά λικέρ είναι η Φατουράδα, αυτό το παραδοσιακό
λικέρ που έρχεται από τα Κύθηρα!
Η φατουράδα φτιάχνετε με τσιπούρα, δηλαδή τσίπουρο!
Το υπέροχο κεχριμπαρένιο χρώμα του, η "ζεστή" γεύση, το πλούσιο άρωμα
των μπαχαρικών είναι απολαυστική!
...ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές υποστηρίζει όμως ότι η Τσιριγώτικη Φατούρα περιείχε μόνο μπαχαρικά έτσι εμπιστεύτηκα την αρχική άποψη και ανάλογα έπραξα
και στην συνταγή.
~*~
*Υλικά
- 500 ml. τσίπουρο
- 4 ξύλο κανέλα
- 4-5 μοσχοκάρφια γαρίφαλο
- 350 gr. ζάχαρη
- 150 ml. νερό
*Οδηγίες
Σε ένα αποστειρωμένο βάζο ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το τσίπουρο.
Ανακινούμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος
για 15 ημέρες.
funkycook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου