Σελίδες

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Νομός Λακωνίας...Η χρονοαπόσταση μεταξύ Αθήνας-Σπάρτης αναμένεται να συρρικνωθεί στις 2 ώρες

...μεταμορφώνοντας για πάντα τις οδικές μεταφορές προς τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο.

Το Πάσχα έτοιμο το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη του «Μορέας»

Όπως ορίζει η νέα σύμβαση, ο χρόνος υλοποίησης ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 2016. 
Η ολοκλήρωση των έργων θα έχει χρονικό ορίζοντα 4 μηνών για τον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη (δηλαδή για τις 30 Απριλίου 2016) και 8 μηνών για τα υπόλοιπα τμήματα που περιλαμβάνουν και την περιμετρική Καλαμάτας (δηλαδή για τις 31 Αυγούστου 2016). Να σημειωθεί πως ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη στην αρχική του 4μηνη παράδοση θα αφορά τον αυτοκινητόδρομο και όχι τους παράπλευρους που θα ολοκληρωθούν στην προθεσμία των 8 μηνών.


Η νέα σύμβαση 
 Όπως αναφέρεται στο άρθρο 4 «σκοπός της συμφωνίας είναι η τροποποίηση συγκεκριμένων όρων... προς αποκατάσταση της οικονομικής ισορροπίας, η οποία έχει διαταραχθεί από την οικονομική και δημοσιονομική κρίση των τελευταίων 4 ετών και η οποία ήταν αδύνατο να προβλεφθεί κατά το χρόνο σύναψης της σύμβασης... που θα επιτρέπει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος μέσω της συνέχισης, ολοκλήρωσης και λειτουργίας του σημαντικού αυτού έργου υποδομής».
Στη σύμβαση επίσης περιλαμβάνεται η αύξηση του χρόνου κατασκευής από 40 σε 84 μήνες, αναδεικνύοντας ουσιαστικά σε 44 μήνες τη συνολική καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του έργου. Στα σημαντικότερα στοιχεία της σύμβασης είναι η ανώτατη ονομαστική απόδοση της δεσμευτικής επένδυσης στο 5%, η υποχρέωση των αρχικών μετόχων να καταβάλουν επιπλέον 20 εκ. ευρώ για την πρόσθετη δεσμευτική επένδυση. Μέσα στη σύμβαση υπάρχει πλέον η υποχρέωση του «Μορέα» να καταρτίσει πριν το τέλος της κατασκευαστικής περιόδου μελέτη για την ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων που θα προβλέπει χρονοδιάγραμμα το αργότερο 18 μηνών από την έναρξη υλοποίησής του.
με πληροφορίες από imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου