Υλικά
για 3 μερίδες
για 3 μερίδες
- 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
- 1 καρότο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 μικρές πατάτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι και ρίγανη
- 1 καρότο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 μικρές πατάτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι και ρίγανη
Εκτέλεση
*Mουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό.
Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι
να μαλακώσουν πολύ καλά.
Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι
να μαλακώσουν πολύ καλά.
*Καθαρίσουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να
μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι
(καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)
μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι
(καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)
*Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και
με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
*Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες
παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι
από τη φρυγανιά.
παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι
από τη φρυγανιά.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και
στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου
ανάλογα με το φούρνο.
στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου
ανάλογα με το φούρνο.
Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου