
Συστατικά :
- 40 γρ. ρύζι γλασέ
- 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 4 - 5 σταγόνες μαστιχέλαιο
- 20 γρ. ρυζάλευρο
Οδηγίες :
1- Ρίχνουμε το γάλα και το ρύζι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
2- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο
και μόλις το ρύζι μαλακώσει καλά, προσθέτουμε το μείγμα :
κρόκων-ζάχαρης-ρυζάλευρου μέσα στην κατσαρόλα.
3- Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαστιχέλαιο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 - 8 χαμηλά ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα βάζουμε
σε ένα ταψί, στο οποίο ρίχνουμε νερό τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει
στα 2/3 του ύψους των μπολ (μπεν μαρί).
4- Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά.
*Αντί για μαστιχέλαιο έβαλα κόκκους μαστίχας που κοπάνισα στο μούλτι,
1 κοφτή κουταλιά της σούπας με λίγο ζάχαρη.
mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου