Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Θα σας εκπλήξει η γεύση του....Ρυζόγαλο φούρνου με μαστίχα


recipe image

Συστατικά : 

40 γρ. ρύζι γλασέ
- 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 4 - 5 σταγόνες μαστιχέλαιο
- 20 γρ. ρυζάλευρο

Οδηγίες : 

1- Ρίχνουμε το γάλα και το ρύζι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
2- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο 
και μόλις το ρύζι μαλακώσει καλά, προσθέτουμε το μείγμα :
κρόκων-ζάχαρης-ρυζάλευρου μέσα στην κατσαρόλα.
3-  Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαστιχέλαιο. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. 
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 - 8 χαμηλά ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα βάζουμε 
σε ένα ταψί, στο οποίο ρίχνουμε νερό τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει 
στα 2/3 του ύψους των μπολ (μπεν μαρί).
4- Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά.

*Αντί για μαστιχέλαιο έβαλα κόκκους μαστίχας που κοπάνισα στο μούλτι,
1 κοφτή κουταλιά της σούπας με λίγο ζάχαρη. 
mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου