
Aγιολί με σαφράν:
Ταιριάζει στα θαλασσινά, αλλά μπορεί να αντικαταστήσει
και τη μαγιονέζα ή τη σκορδαλιά.
Yλικά:
- 2 κρόκους αβγού σε θερμοκρασία δωματίου,
- 1 κουτ. γλυκού κλωστές σαφράν μουλιασμένες
σε 1 κουτ. σούπας νερό,
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- τον χυμό από 1/2 λεμόνι και
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο.
*Xτυπάμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το σαφράν με το νερό του,
το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο και μόλις γίνει
λεία η σάλτσα, τελειώνουμε ρίχνοντας και το λεμόνι.
*Aν το μείγμα δεν πήζει, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας
έτοιμη μαγιονέζα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αμυγδαλοσαλάτα:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με:
- άνηθο,
- ελαιόλαδο, λεμόνι,
- αλάτι και
- μισό φλιτζάνι αμύγδαλο λευκό τριμμένο στο multi.
Καρυδοσαλάτα:
Απλώς χτυπάμε στο multi
- καρύδια
- 1 φλιτζάνι,
- 2 σκελίδες σκόρδο,
- 1 κρεμμυδάκι,
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό και
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Τζατζικι με κολοκυθακια:
Τρίβουμε στον τρίφτη
- ½ κιλό κολοκυθάκια, τα στραγγίζουμε και τα δουλεύουμε με
- 1 σκελίδα σκόρδο,
- 300 γρ. γιαούρτι,
- 2 κουτ.σούπας άνηθο και
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένα,
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,
- χυμό από 1 λεμόνι,
- αλάτι και πιπέρι.
*Εναλλακτικά, μπορούμε να τρίψουμε μισό καρότο-μισό κολοκύθι
και να αρωματίσουμε με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου