Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Βουτώντας στην απόλαυση...κρεμώδεις αλοιφές φτιαγμένες από διαφορετικά υλικά

Βουτώντας στην απόλαυση

Aγιολί με σαφράν: 

Ταιριάζει στα θαλασσινά, αλλά μπορεί να αντικαταστήσει 
και τη μαγιονέζα ή τη σκορδαλιά. 

Yλικά: 
- 2 κρόκους αβγού σε θερμοκρασία δωματίου, 
- 1 κουτ. γλυκού κλωστές σαφράν μουλιασμένες 
σε 1 κουτ. σούπας νερό, 
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 
- αλάτι, 
- πιπέρι, 
- τον χυμό από 1/2 λεμόνι και 
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο. 
*Xτυπάμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το σαφράν με το νερό του, 
το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. 
Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο και μόλις γίνει
λεία η σάλτσα, τελειώνουμε ρίχνοντας και το λεμόνι. 

*Aν το μείγμα δεν πήζει, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας 
έτοιμη μαγιονέζα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αμυγδαλοσαλάτα: 

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με: 
- άνηθο, 
- ελαιόλαδο, λεμόνι, 
- αλάτι και 
- μισό φλιτζάνι αμύγδαλο λευκό τριμμένο στο multi.

Καρυδοσαλάτα: 

Απλώς χτυπάμε στο multi 
- καρύδια 
- 1 φλιτζάνι, 
- 2 σκελίδες σκόρδο, 
- 1 κρεμμυδάκι, 
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό και 
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Τζατζικι με κολοκυθακια: 

Τρίβουμε στον τρίφτη 
- ½ κιλό κολοκυθάκια, τα στραγγίζουμε και τα δουλεύουμε με 
- 1 σκελίδα σκόρδο, 
- 300 γρ. γιαούρτι, 
- 2 κουτ.σούπας άνηθο και 
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ​​ψιλοκομμένα, 
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 
- χυμό από 1 λεμόνι, 
- αλάτι και πιπέρι. 
*Εναλλακτικά, μπορούμε να τρίψουμε μισό καρότο-μισό κολοκύθι 
 και να αρωματίσουμε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου