
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ)
- 2 πορτοκάλια, το ξύσμα και τον χυμό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 6 μεγάλα μήλα διαφόρων ποικιλιών,
καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλους κύβους
καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλους κύβους
- 2 μεγάλα ώριμα αχλάδια, καθαρισμένα και
κομμένα σε μεγάλους κύβους
κομμένα σε μεγάλους κύβους
- ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 2 κ.σ. σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα
και τον χυμό των πορτοκαλιών, τη ζάχαρη, την κανέλα
(το ξυλάκι και την σκόνη). Μόλις το μείγμα πάρει βράση,
προσθέτουμε τα μήλα και τα αχλάδια.
Κλείνουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
και τον χυμό των πορτοκαλιών, τη ζάχαρη, την κανέλα
(το ξυλάκι και την σκόνη). Μόλις το μείγμα πάρει βράση,
προσθέτουμε τα μήλα και τα αχλάδια.
Κλείνουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
2- Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και αφήνουμε
την κομπόστα να βράσει ξεσκέπαστη σε μέτρια φωτιά
για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει και να δέσει ελαφρώς
το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί.
την κομπόστα να βράσει ξεσκέπαστη σε μέτρια φωτιά
για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει και να δέσει ελαφρώς
το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου