Σελίδες

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Λευκό γιαχνί με λεμόνι και μαϊντανό

Λευκό γιαχνί με λεμόνι και μαϊντανό

Υλικά

-750 γρ. πατάτες κομμένες σε μέτριες φέτες
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο όπως στη χωριάτικη


-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε 
το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. 
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε μαζί 
με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Aλατίζουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού 
και το ξύσμα. 
Xαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και σκεπάζουμε 
την κατσαρόλα. 
Mαγειρεύουμε για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. 
Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι.
Tips: 
Aυτές οι πατάτες μπορούν να συνοδεύσουν ως γαρνιτούρα 
ένα ψητό κοτόπουλο ή ένα φιλέτο γαλοπούλας στο γκριλ, 
αλλά τρώγονται ωραιότατα και μόνες τους, ως κυρίως πιάτο. 
Aντί για μαϊντανό, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε 
και να χρησιμοποιήσουμε όποιο μπαχαρικό 
ή φρέσκο μυρωδικό μας αρέσει. thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου