Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε
το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε μαζί
με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Aλατίζουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
και το ξύσμα.
με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Aλατίζουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
και το ξύσμα.
Xαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και σκεπάζουμε
την κατσαρόλα.
την κατσαρόλα.
Mαγειρεύουμε για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι.
Tips:
Aυτές οι πατάτες μπορούν να συνοδεύσουν ως γαρνιτούρα
ένα ψητό κοτόπουλο ή ένα φιλέτο γαλοπούλας στο γκριλ,
αλλά τρώγονται ωραιότατα και μόνες τους, ως κυρίως πιάτο.
Aντί για μαϊντανό, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε
και να χρησιμοποιήσουμε όποιο μπαχαρικό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου