Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Φριτάτα με κόκκινα φασόλια και σαφράν


Φριτάτα με κόκκινα φασόλια και σαφράν

Υλικά-8 αβγά
-1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
-3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
-1/4 κουτ. γλυκού σαφράν σε κλωστές
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1 κουτ. σούπας αλεύρι
-1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε μέσα το σαφράν. 
Μόλις πάρει χρώμα, το αφήνουμε στην άκρη. 
- Ξεπλένουμε τα φασόλια καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. 
- Χτυπάμε καλά τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 
την κρέμα γάλακτος με το σαφράν, το αλεύρι, 
το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά. 
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
για 4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. 

- Αφαιρούμε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και προσθέτουμε 
τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. 
- Αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. 
- Ψήνουμε για 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε. 
- Προσθέτουμε τα φασόλια και τα κρεμμύδια και σε 2 λεπτά 
αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου. 
- Ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου