
Υλικά-8 αβγά
-1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα -3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος -1/4 κουτ. γλυκού σαφράν σε κλωστές -5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα -3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες -1 κουτ. σούπας αλεύρι -1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο -1/4 φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο -αλάτι, πιπέρι |
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε μέσα το σαφράν.
Μόλις πάρει χρώμα, το αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεπλένουμε τα φασόλια καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε καλά τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε
την κρέμα γάλακτος με το σαφράν, το αλεύρι,
το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά.
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
για 4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και προσθέτουμε
τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών.
- Ψήνουμε για 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και τα κρεμμύδια και σε 2 λεπτά
αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου.
- Ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου