Mουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Aφού λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε
τους κρόκους των αβγών.
Aποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα
στραγγισμένα και ψιλοκομμένα, και το κονιάκ.
Xτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα,
την οποία στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας προσεκτικά.
Mοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την κρυώνουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη σαντιγί.
Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα με περιεκτικότητα
σε κακάο από 52% έως 70%, ανάλογα με την προτίμησή μας.
Οταν λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπεν μαρι,
πρέπει να μην βράσει πολύ το νερό, γιατί θα «καεί» η σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου