Υλικά:
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. νερό
- 4 βλασταράκια δενδρολίβανο....
- 1 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
- 7 φλ. καρπούζι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
(περίπου μισό καρπούζι μεσαίου μεγέθους)
- 225ml τζιν
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση:
- Ζάχαρη, νερό και δενδρολίβανο σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά
μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Μετά απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει
για τουλάχιστον μία ώρα.
- Στο μπλέντερ, ενώστε το χυμό λεμόνι σταδιακά με τα κομμάτια καρπούζι.
- Προσθέστε περίπου το ¼ της ποσότητας από το σιρόπι
ζάχαρης-δενδρολίβανου και συνεχίστε προσθέτοντας λίγο λίγο,
για να δείτε πόσο γλυκό το προτιμάτε.
- Βάλτε το μίγμα σε μια μεγάλη κανάτα και προσθέστε ένα ποτήρι κρύο νερό,
το τζιν και γεμίστε την με το μίγμα καρπουζιού.
- Ανακατέψτε το μίγμα καλά για να ενωθούν όλα μαζί.
- Σερβίρετε σε ποτήρια με φέτες λεμόνι και βλασταράκια δενδρολίβανο.
spoons.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου