Σελίδες

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

...μεθυσμένο καρπούζι


Μethismeno karpouzi

Υλικά:


- ¾ φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. νερό
- 4 βλασταράκια δενδρολίβανο....


- 1 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
- 7 φλ. καρπούζι ψιλοκομμένο σε κυβάκια 
(περίπου μισό καρπούζι μεσαίου μεγέθους)
- 225ml τζιν
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες

SONY DSC


Εκτέλεση:


- Ζάχαρη, νερό και δενδρολίβανο σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά 
μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Μετά απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει 
για τουλάχιστον μία ώρα.
- Στο μπλέντερ, ενώστε το χυμό λεμόνι σταδιακά με τα κομμάτια καρπούζι.
- Προσθέστε περίπου το ¼ της ποσότητας από το σιρόπι 
ζάχαρης-δενδρολίβανου και συνεχίστε προσθέτοντας λίγο λίγο, 
για να δείτε πόσο γλυκό το προτιμάτε. 

- Βάλτε το μίγμα σε μια μεγάλη κανάτα και προσθέστε ένα ποτήρι κρύο νερό, 
το τζιν και γεμίστε την με το μίγμα καρπουζιού.
- Ανακατέψτε το μίγμα καλά για να ενωθούν όλα μαζί.
- Σερβίρετε σε ποτήρια με φέτες λεμόνι και βλασταράκια δενδρολίβανο.

spoons.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου