Σελίδες

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Φραγκόσυκα σαλάτα και όχι μόνο




ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ

.
- Κόβουμε φρέσκα φύλλα στο μέγεθος....

μιας μεγάλης παλάμης
-τα αγκάθια να είναι μαλακά ακόμα-




- Με ενα κοφτερό μαχαίρι ξυρίζουμε τα αγκάθια 
και την φλούδα περιμετρικά.


- Πλένουμε τα φύλλα λίγο γιά να φύγει το gel, τα,σκουπίζουμε 
και τα πασαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο..

- Τα βάζουμε σε ζεστή σχάρα και τα ψήνουμε 4-5 λεπτά 
από την κάθε πλευρά,, ώστε να φανούν τα σημάδια 
της σχάρας και είναι έτοιμα....



- Τα χαράζουμε και βάζουμε λαδόξυδο,αλάτι και ρίγανη..


*Μπορούμε  να φτιάξουμε μιά ωμή σαλτσα με:
- φρέσκα ντομάτα
- σκόρδο,
- ελαιόλαδο
- ξύδι
- αλάτι
- ρίγανη
- 3-4 σταγονες tabasco και 
- τριμένη φέτα πάνω.


*Επίσης κόβονται κυβάκια 
και τα βάζουμε σε ομελέτα.

*Για ΣΑΛΑΤΕΣ:


- Τα καθαρίζουμε όπως πριν.
- Τα κοβουμε σε κυβάκια καιτα πλένουμε καλά σε κρύο νερο 
να φύγει λίγο το gel.
- Βράζουμε νερό με ένα κρεμύδι και ένα σκόρδο 
(τα οποία πετάμε μετά)


βάζουμε μέσα τα φύλλα και τα βράζουμε 8-10 λεπτά, 
μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

- Τα σουρώνουε  και τα ξεπλένουμε, με κρύο νερό.
   Είναι έτοιμα.
- Φτιάχνουε σαλάτα με τα φύλλα βρασμένα, προσθέτωντας :
- μαύρα φασόλια,
- καλαμπόκι,
- ντομάτα,

- κάπαρι,
- ελιές,
- μαιντανό,
- φρέσκο κρεμύδι,
- τριμένη φέτα,
- αλάτι,
- λαδόξυδο,

- 5-6 σταγονες tabasco 
...και ό,τι άλλο θέλετε.

*Πριν να σερβίρουμε κόβουμε βραστά αυγά 
με μαύρο φρεσκοτριμένο πιπέρι πάνω.


*Τα βρασμένα φύλλα φυλάσσονται 
σε αεροστεγές μπώλ για 2-3 ημέρες 
στο ψυγείο μας.


*οι φωτό -και όχι μόνο- από : 
Peter's deli Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου