ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ
.
- Κόβουμε φρέσκα φύλλα στο μέγεθος....
μιας μεγάλης παλάμης
-τα αγκάθια να είναι μαλακά ακόμα-
- Με ενα κοφτερό μαχαίρι ξυρίζουμε τα αγκάθια
και την φλούδα περιμετρικά.
- Πλένουμε τα φύλλα λίγο γιά να φύγει το gel, τα,σκουπίζουμε
και τα πασαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο..
- Τα βάζουμε σε ζεστή σχάρα και τα ψήνουμε 4-5 λεπτά
από την κάθε πλευρά,, ώστε να φανούν τα σημάδια
της σχάρας και είναι έτοιμα....
- Τα χαράζουμε και βάζουμε λαδόξυδο,αλάτι και ρίγανη..
*Μπορούμε να φτιάξουμε μιά ωμή σαλτσα με:
- φρέσκα ντομάτα
- σκόρδο,
- ελαιόλαδο
- ξύδι
- αλάτι
- ρίγανη
- 3-4 σταγονες tabasco και
- τριμένη φέτα πάνω.
*Επίσης κόβονται κυβάκια
και τα βάζουμε σε ομελέτα.
*Για ΣΑΛΑΤΕΣ:
- Τα καθαρίζουμε όπως πριν.
- Τα κοβουμε σε κυβάκια καιτα πλένουμε καλά σε κρύο νερο
να φύγει λίγο το gel.
- Βράζουμε νερό με ένα κρεμύδι και ένα σκόρδο
(τα οποία πετάμε μετά)
βάζουμε μέσα τα φύλλα και τα βράζουμε 8-10 λεπτά,
μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Τα σουρώνουε και τα ξεπλένουμε, με κρύο νερό.
Είναι έτοιμα.
- Φτιάχνουε σαλάτα με τα φύλλα βρασμένα, προσθέτωντας :
- μαύρα φασόλια,
- καλαμπόκι,
- ντομάτα,
- κάπαρι,
- ελιές,
- μαιντανό,
- φρέσκο κρεμύδι,
- τριμένη φέτα,
- αλάτι,
- λαδόξυδο,
- 5-6 σταγονες tabasco
...και ό,τι άλλο θέλετε.
*Πριν να σερβίρουμε κόβουμε βραστά αυγά
με μαύρο φρεσκοτριμένο πιπέρι πάνω.
*Τα βρασμένα φύλλα φυλάσσονται
σε αεροστεγές μπώλ για 2-3 ημέρες
στο ψυγείο μας.
*οι φωτό -και όχι μόνο- από :
Peter's deli Greece
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου