ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ
Υλικά:
Εκτέλεση:
- Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο νερό.
- Ρίχνουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό
και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το λιωμένο νισεστέ
και το ξινό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι
το μίγμα να αποκτήσει ελαστικότητα.
- Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ροδόνερο και μαστίχα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 24ώρες και αφού το κόψουμε
το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
*Ποσότητα μαγειρεμένου τροφίμου: 850γρ.
Πηγή:
Από το βιβλίο οι "ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ", αποτελούν
μια κιβωτό με τους θησαυρούς της παραδοσιακής μας κουζίνας.
Στις σελίδες του έργου ζωντανεύουν τα πεντανόστιμα και υγιεινά φαγητά του τόπου μας
για το καθημερινό ή το γιορταστικό τραπέζι.
Φαγητά, από τα προϊόντα της πατρώας γης που καθιέρωσαν η ζωή και ο χρόνος.
Σε μια εποχή που η διατροφή μας έχει τυποποιηθεί με τα ερζάτς υλικά
και με το πρόσχημα του "εξευρωπαϊσμού" μας, ήταν καιρός να συνειδητοποιήσουμε
ότι η γνήσια ελληνική σπιτική κουζίνα είναι μια από τις καλύτερες και πλουσιότερες,
σε ποικιλία, κουζίνες του κόσμου.
fytrakis.gr
μια κιβωτό με τους θησαυρούς της παραδοσιακής μας κουζίνας.
Στις σελίδες του έργου ζωντανεύουν τα πεντανόστιμα και υγιεινά φαγητά του τόπου μας
για το καθημερινό ή το γιορταστικό τραπέζι.
Φαγητά, από τα προϊόντα της πατρώας γης που καθιέρωσαν η ζωή και ο χρόνος.
Σε μια εποχή που η διατροφή μας έχει τυποποιηθεί με τα ερζάτς υλικά
και με το πρόσχημα του "εξευρωπαϊσμού" μας, ήταν καιρός να συνειδητοποιήσουμε
ότι η γνήσια ελληνική σπιτική κουζίνα είναι μια από τις καλύτερες και πλουσιότερες,
σε ποικιλία, κουζίνες του κόσμου.
fytrakis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου