
Υλικά συνταγής
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 3 κ.σ. βιτάμ
- Όση νουτέλα θέλεις....
- 3 αβγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- Για γαρνίρισμα :κανέλλα και ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη και μέλι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάς ελαφρά με ένα πηρούνι το γάλα
με τα αβγά και λίγη κανέλα.
- Βουτυρώνεις ένα βαθύ τηγάνι και το βάζεις σε μέτρια φωτιά.
Βουτάς τα σάντουιτς στο μείγμα γάλα-αβγά ώστε να ποτίσει
κάθε πλευρά του τοστ. [Μην τα αφήσεις ώρα στο μείγμα.]
- Τα βάζεις στο τηγάνι και τα αφήνεις και απο τις δύο πλευρές
μέχρι να ψηθούν λίγο και να πάρουν χρώμα.
- Μόλις το βγάλεις από το τηγάνι προσθέτεις νουτέλα
και μπανάνες στις 4 φέτες ψωμιού, τις σκεπάζεις με τις άλλες 4 φέτες
και τις βάζεις πάλι στο τηγάνι για 3΄μέχρι να λιώσει η νουτέλα.
Βγάζεις από το τηγάνι τα τοστάκια τα πασπαλίζεις με το μείγμα
κανέλα-ζάχαρη και από τις δύο πλευρές και το κόβεις διαγώνια,
ή [αν επιθυμείς] τα πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη
και μέλι ή σιρόπι μπανάνας.
Σερβίρονται ζεστά.
sokolatomania.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου