ΣΥΝΘΕΣΗ
- 750 γρ. καταϊφι
- 750 γρ. στήθος κοτόπουλο ψιλ/νο
- 2 μέτρια κρομμύδια σε φετάκια
- 2 μέτ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκ/νες....
- 300 γρ. ελατίτες (pleurotus) σε φετάκια- 750 γρ. στήθος κοτόπουλο ψιλ/νο
- 2 μέτρια κρομμύδια σε φετάκια
- 2 μέτ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκ/νες....
- 250 γρ. πεκορίνο χοντροτριμμένο
- 1 κρασοπότηρο ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
- 2 πρέζες τριμένο μπαχάρι
- 1 κανελλόξυλο
- 2 μεγάλα αυγά
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. νωπό βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σοτάρετε στο λάδι το κρομμύδι με το κοτόπουλο μέχρι να πάρουν χρώμα,
ρίξτε τα μανιτάρια κι αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν το ζουμί.
ρίξτε τα μανιτάρια κι αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν το ζουμί.
2 Σβήστε με το κρασί, προσθέστε την ντομάτα, αλάτι, τα μπαχαρικά
καισιγοβράστε τα μέχρι να μέχρι να δέσει η γέμιση.
Δοκιμάστε τη γεύση, αφαιρέστε το κανελλόξυλο και βγάλτε την να χλιάνει.
καισιγοβράστε τα μέχρι να μέχρι να δέσει η γέμιση.
Δοκιμάστε τη γεύση, αφαιρέστε το κανελλόξυλο και βγάλτε την να χλιάνει.
3. Στο μεταξύ, βουτυρώστε το ταψί, στρώστε το μισό καταϊφι ροδίστε το
κιαφήστε το να χλιάνει.
κιαφήστε το να χλιάνει.
4. Πασπαλίστε το μισό τυρί στο καταϊφι, κι απλώστε τη γέμιση.
Πασπαλίστε το
υπόλοιπο τυρί, καλύψτε με το υπόλοιπο καταϊφι, χτυπήστε τα αυγά
με τηνκρέμα, περιχύστε την πίτα, χαράξτε την απαλά
και βάλτε την στο φούρνο.
Πασπαλίστε το
υπόλοιπο τυρί, καλύψτε με το υπόλοιπο καταϊφι, χτυπήστε τα αυγά
με τηνκρέμα, περιχύστε την πίτα, χαράξτε την απαλά
και βάλτε την στο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου