Σελίδες

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κρύα ντοματόσουπα με κρουτόν και βασιλικό


Κρύα ντοματόσουπα με κρουτόν και βασιλικό
υλικά : 

ντομάτες: 1 κιλό, ώριμες ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρους
- κολοκυθάκι:1 κομμένο σε κύβους
- πατάτα: 1 κομμένη σε κύβους....
- κρεμμυδάκια φρέσκα: 4 ψιλοκομμένα
- σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- αλάτι- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- ζάχαρη: λίγη
- δάφνη: 1 φύλλο
- βασιλικός: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος για το πασπάλισμα
- ψωμί του τοστ: 6 φέτες χωρίς κόρα κομμένες σε ρόμβους 
και τηγανισμένες σε λίγο ελαιόλαδο ( κρουτόν)

εκτέλεση : 
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα φρέσκα 
κρεμμυδάκια 2΄-3΄ 
Προσθέτετε το κολοκυθάκι, την πατάτα και το σκόρδο και συνεχίζετε 
το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. 
Κατόπιν ρίχνετε τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη 
και σιγοβράζετε τη σούπα 40΄.
- Αφαιρείτε τη δάφνη από το φαγητό και, μόλις η σούπα γίνει χλιαρή, 
την πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Την αφήνετε να κρυώσει 
και τη σερβίρετε, αφού την πασπαλίσετε με βασιλικό 
και τη γαρνίρετε με κρουτόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου