υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα του ταψιού
- 2 αυγά
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα ή 1 καψουλίτσα βανίλιας
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη + επιπλέον για πασπάλισμα
- 160 ml ελαιόλαδο
- 60 ml γάλα
εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνετε καλά ένα τετράγωνο ταψί με διάμετρο βάσης 19 εκ.
και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε
με το μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτετε και τη βανίλια και χτυπάτε να ενσωματωθεί.
- Μέσα στο μπολ με το μείγμα αυγών, κοσκινίζετε τα 2 αλεύρια,
προσθέτετε και το κακάο και ανακατεύετε με το χέρι
[ή με το μίξερ στη πιο χαμηλή ταχύτητα] να αναμιχθούν.
Ρίχνετε σταδιακά το ελαιόλαδο και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
ή χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
- Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε
στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ.
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε
πάνω σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζετε με σκόνη κακάο το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου