Σελίδες

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

...τα όσπρια στο φούρνο?



...τα όσπρια δεν βράζουν στον φούρνο.
Πρώτα θα τα αφήσουμε να μαλακώσουν εντελώς στην κατσαρόλα 
και στη συνέχεια θα τα περάσουμε στο ταψί με όλα τα υλικά της συνταγής 
για ένα μισάωρο, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Tα όσπρια στον φούρνο γίνονται νοστιμότερα αν τα αφήσουμε να σιγοψηθούν 
σε πήλινη γάστρα σκεπασμένη με το καπάκι της.
Στην Πάτμο, μαγειρεύουν τα ρεβίθια κοκκινιστά με την κλασική συνταγή. 
Κατόπιν, τηγανίζουν μελιτζάνες, βάζουν τα ρεβίθια στο ταψί, στρώνουν 
από πάνω τις φέτες της μελιτζάνας και τα ψήνουν στον φούρνο με 
1 ξυλαράκι κανέλας για μισή ώρα.

Στην κόκκινη ρεβιθάδα του φούρνου μπορούμε να προσθέσουμε πορτοκαλόφλουδα, ψιλοκομμένο σέλινο και τον χυμό από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι και δάφνη...

*Oι γίγαντες στον φούρνο ταιριάζουν με λουκάνικο χωριάτικο κατά προτίμηση, 
με πορτοκάλι κομμένο σε φετούλες ή με μπέικον, 1 κουταλιά μέλι διαλυμένο 
σε νερό και καυτερή κόκκινη πιπεριά.
*Οι γίγαντες, επίσης, ταιριάζουν με κόκκινη πιπεριά, πράσο και πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου