Υλικά για 4 άτομα
- 100 γραμμάρια καραμανλίδικο παστουρμά από μπούτι
μόσχου Sary, κομμένο σε λεπτές φέτες
- παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες
- 400 γραμμάρια πένες
- 300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κομμάτια
- 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
Διαδικασία
*Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φύλλα μαϊντανού, τη σκελίδα σκόρδου, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
*Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, al dente.
Παράλληλα, σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια.
*Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το πολτοποιημένο μείγμα μαϊντανού και αφήνουμε να πάρουν βράση.
*Ρίχνουμε στο τηγάνι μια κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες.
*Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις πένες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, όταν βράσουν al dente και ανακινούμε καλά το τηγάνι.
*Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από την κατσαρόλα, ώστε οι πένες να είναι με σάλτσα. Ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
*Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνα και φιλετάκια παστουρμά.
Αλατοπιπερώνουμε κατά πώς μας αρέσει.
*^*Καραμανλίδικοι παστουρμάδες στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» - http://karamanlidika.gr/pennes-me-manitaria-prsini-saltsa-karamanlidiko-pastourma-sary-apo-mpouti-mosxou/?utm_source=FB&fbclid=IwAR2_VxDTqTw-f8cPIP1Bz1ZwMRc7SgEU6BtjBkbB3zLQe6fXGbGArr6DdBY
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ:https://dinanikolaou.gr/?p=1627
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου