
ΥΛΙΚΑ
για 1 στρογγυλό ταψί φούρνου
*Για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ φλ. νερό
- 2 κ.σ. ξίδι
- αλάτι
- έ.π. ελαιόλαδο για το άλειµµα
*Για τη γέµιση
- 3 στήθη κοτόπουλου
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. µουστάρδα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 2 φλ. τραχανά ή άλλο κοντό ζυµαρικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
*Ζύµη:
Σε µικρή λεκάνη ανακατεύουµε το αλεύρι µε το αλάτι.
Ανοίγουµε µια λακκουβίτσα στη µέση και ρίχνουµε το ξίδι και λίγο λίγο το νερό.
Με κυκλικές κινήσεις ζυµώνουµε τα υλικά και φτιάχνουµε µια µπάλα.
Σκεπάζουµε τη ζύµη και την αφήνουµε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Τη χωρίζουµε σε πέντε ισοµεγέθη κοµµάτια.
Σε αλευρωµένο πάγκο εργασίας, µε τη βοήθεια του πλάστη,
τα ανοίγουµε σε φύλλα.
Τα αφήνουµε στην άκρη σκεπασµένα µε µια πετσέτα.
Σε µικρή λεκάνη ανακατεύουµε το αλεύρι µε το αλάτι.
Ανοίγουµε µια λακκουβίτσα στη µέση και ρίχνουµε το ξίδι και λίγο λίγο το νερό.
Με κυκλικές κινήσεις ζυµώνουµε τα υλικά και φτιάχνουµε µια µπάλα.
Σκεπάζουµε τη ζύµη και την αφήνουµε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Τη χωρίζουµε σε πέντε ισοµεγέθη κοµµάτια.
Σε αλευρωµένο πάγκο εργασίας, µε τη βοήθεια του πλάστη,
τα ανοίγουµε σε φύλλα.
Τα αφήνουµε στην άκρη σκεπασµένα µε µια πετσέτα.
*Γέµιση:
Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε το κοτόπουλο,
το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και, αφού κρυώσει,
το ξεψαχνίζουµε µε τα χέρια.
Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουµε µε τη σκόνη µουστάρδας
και την πάπρικα.
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουµε τα ζυµαρικά.
Τα σουρώνουµε και τα ανακατεύουµε µε το κοτόπουλο.
Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε το κοτόπουλο,
το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και, αφού κρυώσει,
το ξεψαχνίζουµε µε τα χέρια.
Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουµε µε τη σκόνη µουστάρδας
και την πάπρικα.
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουµε τα ζυµαρικά.
Τα σουρώνουµε και τα ανακατεύουµε µε το κοτόπουλο.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουµε ένα στρογγυλό ταψί φούρνου και στρώνουµε διαδοχικά
τα τρία φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα µε τη βοήθεια ενός πινέλου.
Απλώνουµε τη γέµιση και σκεπάζουµε µε τα άλλα δύο,
λαδώνοντάς τα επίσης ένα ένα.
Λαδώνουµε ένα στρογγυλό ταψί φούρνου και στρώνουµε διαδοχικά
τα τρία φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα µε τη βοήθεια ενός πινέλου.
Απλώνουµε τη γέµιση και σκεπάζουµε µε τα άλλα δύο,
λαδώνοντάς τα επίσης ένα ένα.
Χαράζουµε την επιφάνεια της πίτας σε κοµµάτια.
Προαιρετικά αλείφουµε την επιφάνεια µε αβγό.
Ψήνουµε για περίπου 35 λεπτά µέχρι να ροδίσει.
Προαιρετικά αλείφουµε την επιφάνεια µε αβγό.
Ψήνουµε για περίπου 35 λεπτά µέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου