Σελίδες

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

φρικασέ κοτόπουλο στον φούρνο

Φωτογραφία: ΦΡΙΚΑΣΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. 
Υλικα για 6 μπουτακια κοτοπουλο.
6 μπουτακια κομμενα στη μεση,αλατισμενα,
1 κιλο διαφορα αγριοχορτα χοντροκομμενα.
1 καρδια μαρουλι χοντροκομμενο
1 φινοκιο η 4-5 κλοναρια σελερυ ψιλοκομμενα.
1 κουπα μαραθο.
4-5 πρασινα κρεμυδια.
1 κουπα τρυμμενο σκληρο τυρι.    
Για το σως.
2 πορτοκαλια χυμος.
1 λεμονι χυμος.
1 κουτ.σουπας απο μουσταρδα,μελι και κολιανδρος.
1 φλυτ.ελαιολαδο.
αλατι και χοντροκομμενο μαυρο πιπερι.
Βαλτε ολλα τα πρασινα σε ενα ταψι,μετα τα μπουτακια πανω σε αυτα.Χυστε το σως πανω και καλυπσετε με ενα αλουμινοχαρτο,και
ψυστε το στους 180 για 1 ωρα,βγαλτε το αλουμινοχαρτο και πασπαταληστε το με το τυρι και ψυστε το για 10 λεπτα μεχρι να
ροδιση.Το φαγητο δεν θελη νερο.

υλικά :
- 6 μπουτάκια κομμένα στη μέση - αλατισμένα
- 1 κιλό διάφορα αγριόχορτα χοντροκομμένα
- 1 καρδιά μαρούλι χοντροκομμένο...

- 1 φινόκιο η 4-5 κλονάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
- 1 κούπα μάραθο
- 4-5 πράσινα κρεμύδια
- 1 κούπα τριμμένο *σκληρό τυρί

για την σως:
- 2 πορτοκάλια τον χυμό
- 1 λεμόνι τον χυμό
- 1 κουτ.σούπας μουστάρδα

- "    "         "      μέλι 
-  "    "        "      κόλιανδρο
- 1 φλυτζάνι ελαιολαδο
- αλάτι 

- χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
πως θα το φτιάξουμε:

- Βάζουμε όλα τα πράσινα σε ένα ταψί,

μετά, τα μπουτακια πάνω σε αυτά.
- Ρίχνουμε τη σως πάνω και καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα

βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε το τυρί, ψήνουμε 
γιά άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
*προσοχή...το φαγητό δεν χρειάζεται νερό.

πρόταση από : Peter's deli Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου